Kijk gratis en onbeperkt

Registreer

Wat je nodig hebt om veilig asbest te verwijderen

Asbest is gevaarlijk voor de gezondheid, en werd vroeger in heel veel materialen verwerkt, vooral in dakbekleding.Oude golfplaten op je tuinhuis of garage mag je zelf verwijderen, maar let dan altijd op de veiligheidsvoorschriften.Het is absoluut te vermijden dat asbestvezels loskomen en in de buurt terecht komen. Voorzichtig verwijderen en veilig afvoeren is dus de boodschap.In deze tip kijken we welke veiligheidskledij je nodig hebt, en hoe je de PBM's na de klus correct verwijdert. Een asbestexpert geeft je alvast de nodige uitleg.

Transciptie 

Asbest is gevaarlijk voor de gezondheid, en werd vroeger in heel veel materialen verwerkt, vooral in dakbekleding.

Oude golfplaten op je tuinhuis of garage mag je zelf verwijderen, maar let dan altijd op de veiligheidsvoorschriften.

Het is absoluut te vermijden dat asbestvezels loskomen en in de buurt terecht komen. Voorzichtig verwijderen en veilig afvoeren is dus de boodschap.

In deze tip kijken we welke veiligheidskledij je nodig hebt, en hoe je de PBM's na de klus correct verwijdert. Een asbestexpert geeft je alvast de nodige uitleg.

Asbestvezels zijn schadelijk bij het inademen en daarom is het belangrijk dat je jezelf beschermt tijdens het werken, wat heb je nodig, eerst en vooral, misschien wel het belangrijkste, een masker. Dat mag een mondmasker zijn of een gelaatsmasker maar alleszins een masker met een P3-filter. Daarnaast ook een wegwerpoverall , handschoenen, afwasbare laarzen, en tape om de overall te gaan aftapen zodat je geen vezels op je krijgt en meenemen om ergens anders te verspreiden.

Na het klussen, verwijder je de PBM's. Spoel grondig handen en voeten. Verwijder de tape langs de mouwen van je overall.

Ontrol de handschoenen, en spoel nogmaals de handen. Daarna is het tijd om de overall uit te doen, eveneens door hem te ontrollen, zo vermijd je dat je de buitenkant van de wegwerpoverall moet aanraken. De tape langs de laarzen mag ook weg, ontdoe je volledig van de overall, en leg al het gerief in een afvalzak. Tape de zak langs de hals dicht. De afvalzak berg je nogmaals op in een andere afvalzak. En als laatste verwijder je het mondmasker met FFP3-filter. Ook deze afvalzak tape je dicht, waarna je alles in de ophaalzak voor asbestafval plaatst. Spoel nogmaals de handen. Nog even je bril, of veiligheidsbril, afspoelen en daarmee heb je alles grondig aangepakt.

Ook geconfronteerd met een asbestprobleem? Check dan zeker ons online magazine voor meer advies!

Alvast bedankt voor het kijken.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Dobbit 

Dobbit maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.