Kijk gratis en onbeperkt

Registreer

RAMEN BESTELLEN: HET BELANG VAN DE MODELKEUZE

Sta je op het punt om ramen te bestellen, dan heb je allerlei knopen door te hakken op het vlak van materiaalkeuze, kleur, prijsklasse, enzovoort. Waarom het daarnaast ook de moeite loont om tijdig over het model na te denken, wordt ons uitgelegd door een expert.

Transciptie 

Sta je op het punt om ramen te bestellen, dan heb je allerlei knopen door te hakken op het vlak van materiaalkeuze, kleur, prijsklasse, enzovoort. Waarom het daarnaast ook de moeite loont om tijdig over het model na te denken, wordt ons uitgelegd door een expert.

 
Er zijn dus tientallen modellen van ramen en deuren. Allemaal verschillend. Draaikiep, dubbele draaikiep, valramen… Met zijlicht, met onderlicht…. Nu, de openingen in de muur bepalen welke modellen er geschikt zijn. Want ieder model heeft zijn beperkingen in breedte en hoogte. De website is slim en geeft jou aan welke modellen er geschikt zijn voor de opening. Dus je moet dat niet zelf uitzoeken, dat doet de site voor jou. Hij toont dan alleen die modellen die voor jouw opening op dat moment geschikt zijn.


Waar je wél over moet nadenken, is de toepassing voor de woonkamer, of de badkamer of welke kamer dan ook waar het raam moet komen. Voor een woonkamer kan het bijvoorbeeld wel handig zijn als je een raam hebt dat groot opengaat, zodat je eens een zetel of een tafel naar binnen kunt dragen. Daar moet je wel over kunnen nadenken. In dat specifieke geval wordt er bijvoorbeeld altijd wel ergens in de woning een dubbel draaikiepraam geplaatst. Die gaat volledig open, en je hebt hier geen tussenstijl. Die hangt eigenlijk als makelaar op de tweede vleugel. Het voordeel is dat je een grote, brede opening hebt en daardoor toegang tot de woonkamer.


Als je hier naar dit hefschuifraam kijkt… Het grote voordeel daarvan is dat die vleugel wegschuift in dezelfde lijn als het raam zelf. Stel dat je dat niet zou doen, en je kiest voor een raam met een vleugel, dan zal die vleugel – en die kan met gemak een meter lang zijn – naar binnen opendraaien. En dan verlies je in je woonkamer een meter plaats, waar die vleugel moet kunnen draaien. En als je dan een woonkamer hebt van zeven meter lang, dan ben je al een meter kwijt. Dan heb je nog maar zes meter functionele ruimte over. Dus daar moet je allemaal rekening mee houden.
Twijfel je nog over welke modellen te kiezen, vraag dan zeker de nameetservice aan. De professional die langskomt op de werf, staat je graag bij met tips en advies, ook over de keuze van modellen. Indien gewenst kun je je bestelling dan achteraf nog volledig aanpassen. Wil je meer info over hoe het allemaal in zijn werk gaat, dan kun je – ook zonder afspraak – de toonzaal komen bezoeken tijdens de openingsuren.

 

 

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Dobbit 

Dobbit maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.