Kijk gratis en onbeperkt

Registreer

Zorg voor privacy in de tuin

In Hallo Roger gaan we op zoek naar oplossingen voor de problemen van onze kijkers. In deze aflevering hebben we een kijker die een huis kocht met draadpanelen, maar liever wat privacy wil.

Transciptie 

Bij een twee D paneel zijn twee horizontale staaldraden gelast aan een verticale.

Een drie D paneel kan je herkennen aan de uitsprong bij elk paneel.
Eerst vullen we het twee D paneel op. Klik een onderprofiel onderaan het draadpaneel. Zo vermijd je dat je lamellen er door vallen. Je kan dan de privacylamellen plaatsen.


Welke maat van lamellen je nodig hebt, hangt natuurlijk af van de afstand tussen twee draden. Je kan die gewoon opmeten. Ben je niet zeker? Vraag dan even na aan de verkoper van de draadpanelen of van de privacylamellen.
De installatie van de lamellen in de twee D panelen gaat vlot. In enkele minuten ben je klaar met een paneel. Het enige wat je dan nog moet doen is een profiel plaatsen bovenop het paneel. Hiermee zet je de profielen vast. Zo vermijd je dat de lamellen er gemakkelijk kunnen worden uitgenomen.
Ook drie D panelen kan je opvullen met dezelfde lamellen. Hiervoor heb je wel klemprofielen nodig. Die maak je in dezelfde breedte als je panelen.


Het klemprofiel komt nu op de definitieve plaats te zitten. Plaats dan ook een lamel in een van de laatste openingen. Zo zet je het klemprofiel vast.
Nu kan je de rest van het paneel opvullen met de lamellen. De lamellen hebben twee verschillende kanten. Die zijn aangeduid met een sticker. Plaats de kant met de sticker allemaal naar dezelfde kant. Zo krijg je een gelijk resultaat.
Bovenaan zorg je er voor dat de opening gelijk komt te liggen met de bovenste draad. In de opening plaats je dan clips. Die zetten de lamellen vast.
Met het eerste draadpaneel opgevuld, kan je dan aan het tweede beginnen. Plaats weer eerst de klemprofielen en zet ze vast met enkele lamellen aan het uiteinde en in het midden. Schuif ze op hun plaats en je kan het paneel weer opvullen.
In enkele minuten is het volgende paneel ook gevuld. Het is een eentonig werkje, maar het gaat goed vooruit en je ziet de verandering goed.
Je kan de lamellen ook vlechten in de panelen als je dat mooier vindt. Je kan dat doen met elk type van hard draadpaneel. Zowel de gewone als de twee D en drie D panelen.
Bovenop het draadpaneel kan je nog een profiel plaatsen. Bij een drie D paneel is dit niet nodig om de lamellen vast te zetten, die zitten al vast met de clips. Ze beschermen wel de bovenkant van de panelen, en vooral met lage panelen en kinderen in de buurt is deze extra bescherming een bijkomende veiligheid tegen de scherpe punten van het draadpaneel.
Met alle draadpanelen gevuld is de inkijk in de tuin nu volledig verdwenen. De composietlamellen en de draadpanelen gaan lang mee. Je zit dus voor een lange tijd afgeschermd. Je kan nu van je tuin genieten zonder je zorgen te maken.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Dobbit 

Dobbit maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.