Kijk gratis en onbeperkt

Registreer

Creatieve opruimtips voor de keuken

Wonen, ep. 2,1 - We ruimen de keuken op, en we pakken het op onze eigen manier aan: creatief en decoratief. Hier kan je met een aantal kleine trucs, met een paar handigheidjes echt een groot verschil maken. 

Transciptie 

Vandaag deel ik enkele opruimtips met jullie. We gaan ons focussen op de keuken, want hier kan je met een aantal kleine trucs, met een paar handigheidjes echt een groot verschil maken.
Ik zeg wel opruimtips, maar je hoeft niet bang te zijn: we pakken het op onze eigen manier aan: creatief en decoratief.


Hier zit al een eerste probleem: een heleboel verschillende verpakkingen, verschillende voorraaddozen. Dat kan er nooit ordelijk uit zien.
Ik heb hier een heleboel nieuwe voorraaddozen gekocht. Ik heb twee types: een aantal in glas, en een aantal in metaal. Ik kan ze zo, zonder meer in de kast zetten, maar ik zou er liever toch iets meer persoonlijkheid aan geven.
Dit ken je misschien wel, het zijn verfstiften. Kijk: als je lichtjes op de punt drukt komt er een dun laagje verf.

Je kan daar mee op allerlei materialen tekenen, papier, karton, stof, keramiek, maar dus ook op glas.
Als je goed kan tekenen, dan kan je gewoon beginnen tekenen hoor. Vandaag ga ik het iets eenvoudiger houden. Ik heb hier een paar eighties patronen, en die ga ik overzetten. Dit bijvoorbeeld.

 


Met glas is het eenvoudig, je kan je voorbeeld aan de binnenzijde kleven en dan doortekenen.

 


Eens kijken welke kleuren ik nodig heb, een paar van die pastels en een paar van die fellere kleuren.

 


Voila, en dan vooraan in grote letters wat er in komt. En niet vergeten: schrijf ook de kooktijd en de aanbevolen hoeveelheid op. Daarvoor gebruik ik een dun stiftje.

 


Voor mij is dit goed. Als je extra dekkend wil werken, kan je misschien nog een tweede laag geven met de stift, maar dit volstaat.

 


We moeten wel nog fixeren: even kijken. Voor glas is dat 50 minuten op 160 graden, en een laagje vernis.

 


Het voordeel van zelf decoreren is dat je verschillende soorten voorraaddozen bij elkaar kan doen passen. Met dezelfde stiften kan ik ook deze metalen dozen decoreren.
Zo, je merkt, dat zier er ondertussen al heel wat ordelijker uit.


Hier, de kruiden, dat is ook bij heel wat mensen een probleem zone.

Je kan wel van die houders kopen, en dat ziet er altijd mooi uit. Maar ik heb dan altijd net een bepaald kruid nodig dat niet in dat houdertje zit, Of je koopt kruiden in een ander type verpakking.

Neen, de beste oplossing maak je zelf: een kruidentrapje.
Daarvoor heb ik nodig.

6 plankjes op maat gezaagd.

Daar maak ik drie keer een T-vorm van.

En die drie T-vormen aan elkaar zetten.

Zo, je ziet al een trap komen.

Met twee extra plankjes kan ik dat nu rechtop zetten.
Zo simpel kan het zijn. De kruiden staan op verschillende verdiepingen, je kan dus gemakkelijk lezen wat wat is, en je kan overal gemakkelijk bij. En vooral, als je eens een nieuwe potje kruiden koopt, dan heb je zeker een plaatsje.


In de meeste keukens zitten de kasten goed vol. Maar sommige dingen heb je graag direct bij de hand.

 


En dan kan je hiervan gebruik maken; Hier de binnenzijde van je kast, een groot oppervlak dat eigenlijk vaak onbenut is. Hier onder de oven is eigenlijk de ideale plaats voor de ovenwanten.

En ik begrijp het, dat je liever geen haakjes in je keukenkasten schroeft, maar daarvoor zijn deze er: zelfklevende haken.

 


Ideaal, want je kan eigenlijk zonder je kast te beschadigen een haakje ophangen. En als je wil kan je die er ook weer afhalen. Je keukenkasten lopen geen gevaar.

 


Wat je wel moet doen, bij die zelfklevende haakjes is goed ontvetten voor je het ophangt. De keuken hier is proper, maar ja, als er gekookt wordt is er toch extra kans op vettigheid. Dat halen we dus grondig weg.

 


Ik heb hier nog een tweede haakje, da‘s ideaal. Dat ga ik gebruiken om de keukenhanddoek op te hangen.


De messen. Je kent het probleem: een messenblok: dat bestaat, dat is goed, maar dat is dan enkel voor messen van één bepaald merk of één bepaald type.
We gaan dus ons eigen messenblok maken. En da‘s echt veel eenvoudiger dan je denkt.

Je zoekt een container: Een doos, een vaas, een blik, het doet er niet zo toe, zorg alleen dat de randen recht omhoog gaan.

Ik heb hier dit gekozen,

 


En dit is wat je nog nodig hebt: satestokjes. En dan komt het er gewoon op neer je container vol te steken met die stokjes.

Je kan ze nog op maat zagen, of knippen of breken.


En dan heb ik nog deze opruimtip voor jullie.

Een dienblad.

Hoe kan een dienblad nu helpen om je keuken net te houden?

 


Kijk ik ga het je tonen.

Hier staan een aantal flessen, dat lijkt een rommeltje.

En kijk, met een dienblad ziet het er zo uit.

 


Door zoiest simpels als een dienblad verander je een groepje flessen in een stijlvolle home bar.

 


Hoe dat werkt? Kijk: optisch baken je een zone af. Alles wat binnen die zone past wordt een geheel. En zo wordt het visueel veel minder rommelig.

En bovendien ga je in de praktijk ook merken dat, als alles een vaste plaats heeft, dat alles dan sneller op die plaats terecht komt.

 


Je hoeft die dienbladen niet te kopen, hé je kan ze ook zelf maken, dan zijn ze meteen op maat.
We gaan zelf een dienblad maken. Wat heb ik nodig een plank, dat wordt de bodem. Je ziet, dat hoeft geen klassieke vorm te zijn. Een rechthoekig of een rond dienbald, dat vind je in de winkel. Dit niet.

 


Ik heb ook al de randjes op maat gezaagd, maar voor ik alles ga samenstellen ga ik eerst een tekening maken op de bodem.

 


Die verfstiften hebben een metaalglans, dat gaat straks mooi passen in de keuken.

 


Het tekenen gaat echt vlot, da‘s eigenlijk even eenvoudig als tekenen op een stuk karton.

 


Dan kan ik nu het dienblad afwerken. De randjes vast maken, en een laagje vernis geven.
Hier, dit wordt mijn coffee-corner. Alles wat ik nodig heb voor de koffie komt hier, op dit dienblad. Als je op die manier werkt, zal je zien dat ook je huisgenoten, hun spullen terug op hun plaats gaan zetten.
Die koffie-spreuken, je ziet ze soms passeren op het internet. Ik vind ze hilarisch, dus er mag hier eentje in een kader aan de muur hangen.

Een klein grapje. Maar, ik ga nu wel niet in de tegels gaan boren.

Da‘s ook niet nodig, ik heb hier een klevende spijker, helemaal geschikt om om kaders, of kleine rekjes of zo op te hangen.


Wil je nog meer tips: schrijf je dan in op ons online magazine. Da‘s doodeenvoudig én helemaal gratis.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Dobbit 

Dobbit maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.