- 30 oktober 2024
- | Bron: Foodservices
Scherpe messen à la minute
Kom en bezoek de Tormek T-2 Pro messenslijper stand (Stand 7127) in hal 7 op de Horeca Expo Show in Gent, van 17 november tot 20 november.
Messen zijn te vinden in elke keuken en worden gebruikt bij de bereiding van bijna elk gerecht. Scherpe messen zijn veiliger en effectiever - een mes dat precies snijdt waar het moet snijden, vermindert verspilling en verbetert de efficiëntie. Door ter plekke te slijpen, bespaar je tijd, geld en je messen. Maar het belangrijkste is misschien wel dat scherpe messen veel leuker zijn om mee te werken.
Je kunt de meeste messen slijpen die je in een restaurantkeuken vindt: gewone koksmessen, snijmessen, fileermessen, hammessen, keramische koksmessen, enkelgeslepen sashimi messen, steakmessen, vleesmessen, mandolinemessen en ‘S’-messen. Allemaal met één machine - de Tormek T-2 Pro messenslijper.

De Tormek T-2 Pro Messenslijper is een messenslijper waarmee je in enkele minuten een professioneel geslepen mes krijgt. Met meer dan 45 jaar ervaring in het slijpen en met de hulp van chef-koks van het Swedish Culinary Team is de machine speciaal ontworpen om te voldoen aan de professionele vraag naar scherpte en gebruiksvriendelijkheid.
Wanneer je in een commerciële keuken werkt, is tijd één van je meest waardevolle bezittingen. Handmatig slijpen op wetstenen is een aloude traditie die getrainde koks gebruiken om hun messen functioneel scherp te houden. Het probleem is dat het tijdrovend is en moeilijk om nauwkeurige en herhaalbare resultaten te bereiken. Met de Tormek T-2 Pro Messenslijper krijg je een professioneel geslepen mes in 1 minuut. U stelt de gewenste slijphoek in en vergrendelt deze en slijpt het mes elke keer consistent.
Vergeleken met een conventionele slijpservice, die dagen kan duren, verlaten je messen nooit de keuken met een Tormek messenslijper op locatie. Bovendien bespaart u op de lange termijn geld. Een restaurant dat 10 messen laat slijpen verdient de Tormek T-2 Pro messenslijper in minder dan een jaar terug.
Met minimale staalverwijdering wordt de levensduur van uw messen verlengd. Het zal altijd een plezier zijn om vers geslepen, vlijmscherpe messen in de keuken te gebruiken.
Tot binnenkort op onze stand op HorecaExpo!
En vergeet niet je eigen mes mee te nemen, zodat we het voor je kunnen slijpen!