ALGEMENE AANDACHTSPUNTEN BIJ DE KEUZE VAN EEN GRASMAAIER

Waarop moet je nu precies letten bij de aankoop van een grasmaaier? We zetten de belangrijkste criteria die je in acht moet nemen bij de keuze van een grasmaaier op een rijtje.

 

MAAIVOLUME

volume

Een grasmaaier moet een voldoende grote maaibreedte hebben, zo hoef je minder heen en weer te gaan om je hele gazon gemaaid te krijgen. Stel jezelf ook de vraag of de grasmachine die je op het oog hebt mooi tot bij de randen kan maaien of als je een extra draadmaaier of gazonschaar nodig hebt. Ook de hoogte van je maaier is van belang. Een lagere maaier raakt makkelijker onder obstakels zoals een schommel of tuinbank.

Bij een robotmaaier vraag je maar beter na op welke manier de robot zijn route bepaalt: een robot die te vaak over een reeds gemaaid stuk rijdt, verspilt nodeloos energie.

 

WENDBAAR EN OPBERGBAAR?

wendbaar

Een goede grasmaaier moet makkelijk wendbaar zijn. De wielen moeten daarvoor voldoende groot zijn. Bij zitmaaiers kies je het best voor een machine met een kleine draaicirkel.

Kies ook voor een toestel dat je makkelijk kunt opbergen. Moet je je grasmaaier opheffen om hem weg te zetten, kies dan voor een licht toestel. Ga ook na of je de handgreep of de opvangzak kunt opplooien.

 

CAPACITEIT

capaciteit

Het vermogen kan je een indicatie geven van de kracht van een machine, al hangt de efficiëntie ook af van de gebruikte technologie.

Ben je van plan een accutoestel te kopen, ga dan na hoeveel vierkante meters je kunt maaien met één batterijlading, en, al even belangrijk, hoelang het duurt om de batterij opnieuw op te laden. Zorg zeker ook voor een extra wisselaccu, als je een groter terrein toch in één keer wilt kunnen aanpakken. Bij een benzinemaaier zijn de inhoud van de benzinetank en het verbruik dan weer belangrijk.

 

GEBRUIKSGEMAK

gemak

Enkele vragen die je je moet stellen op het gebied van gebruiksgemak:

  • Is de hoogte makkelijk instelbaar?
  • Hoe groot is de opvangbak, hoe vaak moet die geleegd worden?
  • Hoe start je de machine?
  • Is er een kabelbegeleider voorzien die voorkomt dat de kabel in de knoop raakt?
  • Maakt de machine veel lawaai?
  • Is er veel onderhoud nodig?
  • Kunnen de messen vervangen en/of geslepen worden?

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Dobbit 

Dobbit maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.