Kijk gratis en onbeperkt

Registreer

Hoe een draadloze schakelaar installeren

Een van onze kijkers had een probleem. Hij wilde zijn lichtpunten bedienen aan het keukeneiland, maar hier was geen plaats voor een schakelaar. We vonden de oplossing en installeerden en draadloze schakelaar.

Transciptie 

Een Dobbit-kijker riep onze hulp in voor een probleem.

In zijn keuken bevinden er zich spots in het plafond, die met een schakelaar bediend zouden moeten worden. Alleen, er is geen ruimte om een schakelaar in te bouwen. Gelukkig heeft Roger daarvoor een oplossing: een draadloze wandschakelaar. Die valt vrij eenvoudig te installeren.
Eerst en vooral moet je ontvanger aansluiten op de elektriciteitsdraden, die hier langs de grond uitkomen in een kast. De zekering moet dus in elk geval uitgeschakeld zijn. Controleer eerst of er zeker geen spanning meer op zit. Knip nu het koper wat bij. Plaats de draden in de ontvanger en schroef ze vast zoals aangegeven in de handleiding.
Door dan een seconde lang op de ontvangersknop te duwen, gaat er vier seconden lang een lichtje aan. Binnen die tijd moet er één keer op de draadloze schakelaar gedrukt worden om de connectie te maken. Als dat gelukt is, zullen ook de spots twee keer knipperen.
Plaats de ontvanger nu in de inbouwdoos, zodat hij veilig afgeschermd zit.
De wandschakelaar moet wel nog opgehangen worden. Hij zal hier tegen het keukeneiland komen. Dat kan zonder schroeven, simpelweg dankzij een dubbelzijdige tape. Om hem op een gelijke afstand van de bovenkant en zijkant te hebben, kun je eerst nog afmeten en aanduiden waar het midden van de schakelaar moet komen. Dan kan je hem vastkleven.
De spots kunnen nu vanaf de schakelaar bediend worden, en dat helemaal zonder dat er geslepen, geboord of geschroefd moest worden.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Dobbit 

Dobbit maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.