Kijk gratis en onbeperkt

Registreer

Hoe werken met kruipolie

Productspotter - Vastzittende bouten of te smeren onderdelen op moeilijke plaatsen? Dan biedt een kruipolie de oplossing. In deze productspotter leggen we uit hoe een kruipolie werkt en waarom je er beter één van hoge kwaliteit gebruikt.

Transciptie 

Zit je met een vastgeroeste moer die met de grootste moeite van de wereld niet meer los te krijgen is? Leg dan eerst maar even die moersleutel aan de kant en haal er deze problemsolver bij: de Super Kruipolie van WD-40. WD-40 heeft al jaren succes met de bekende Multispray, die verschillende klussen kan klaren en in veel gevallen een oplossing biedt. Maar als je voor één specifieke grote uitdaging staat, dan grijp je dus beter naar een product uit het Specialist-Gamma van WD-40. Deze producten blinken allemaal uit in één functie en zijn dus ook doeltreffender als het om de aanpak van een specifiek probleem gaat. Dat brengt ons bij deze problemsolver: de Super Kruipolie van WD-40.

De WD-40 Super Kruipolie is een expertmiddel als het om het snel en effectief losmaken van vastzittende componenten gaat. In plaats van brute kracht te moeten gebruiken, laat je dit product eigenlijk gewoon het werk doen. Want wat is een kruipolie precies? Kruipolie is een speciaal soort olie die zichzelf verspreidt en die tot in de kleinste openingen kan ‚kruipen‘. Dat komt door de lage viscositeit van het middel, dus de lage weerstand tegen vervormingskrachten. Deze kruipolie zal bovendien voldoende smering bieden om de moer over de schroefdraad van de bout te laten glijden. Zit je dus met een moer die je maar moeilijk loskrijgt, dan kun je de Super Kruipolie aanbrengen, die zich tussen de groeven zal verspreiden zodat je hem daarna met gemak kunt losdraaien.

Met vastgeroeste bouten krijgt iedere klusser nu en dan wel te maken, en dan is de Kruipolie meer dan welkom. Maar hij kan bijvoorbeeld ook van pas komen bij een verkalkte sifon, die losgemaakt moet worden zonder dat hij beschadigd geraakt. Dit product zorgt er dus voor dat je zelfs de meest klemzittende onderdelen snel weer kan losmaken. Het spreekt vanzelf dat dat je veel tijd en moeite bespaart.

Het gebruik van de WD-40 Kruipolie is net zo simpel als bij de Multispray; eventjes schudden voor gebruik, en dan kun je gaan sprayen. Voor een precieze aanbrenging gebruik je de Smart Straw, die een fijnere straal toelaat. En voor een brede straal gebruik je de gewone spuitmond door de klep naar beneden te doen. Laat het product wel altijd eventjes inwerken en breng indien nodig nog eens een tweede dosis aan.

Dus samengevat: de Kruipolie uit het Specialist-gamma van WD-40 is gemaakt voor één grote taak, en dat is het losmaken van vastzittende onderdelen zonder dat je grove middelen hoeft te gebruiken. Hij werkt snel, is zeer goed bestand tegen water en kan gebruikt worden op verschillende materialen. Daarnaast blijft hij ook werkzaam bij extreme temperaturen. Dat alles samen maakt hem tot een Super Kruipolie - een handig product voor iedere doe-het-zelver én professional.

 

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Dobbit 

Dobbit maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.