Kijk gratis en onbeperkt

Registreer

Geef je kastenwand een unieke uitstraling

Hoe geef je een houten kastenwand een uniek karakter? Annabelle toont hoe je ermee aan de slag gaat. Uitgerust met verf, vernis en een creatieve insteek krijgt haar kast in een mum van tijd een persoonlijk karakter.

Transciptie 

Uit een rol papier scheur je de vorm uit. Zet je daarvoor op de grond, en met een beetje zelfvertrouwen ga ja aan het scheuren. De vormen pas je dan op de kast.
Stel met de stroken een tekening samen. Het is misschien een beetje zoeken, maar in deze fase kan je nog zoveel aanpassen als je wil. Dit papier kost bijna niets.
Haal nu de papierstroken weg. Doe dit wel voorzichtig. Je hebt de vormen straks nog eens nodig.
En dan kan je de primer aanbrengen. Je doet eerst de randjes. Daarvoor gebruik je een verfborstel.

Voor de vlakken gebruik je dan weer betere een rolletje, kwestie van de primer gelijkmatig te verdelen.

Let er ook op dat je van de tape weg schildert.
Voor je hieraan begint zorg je natuurlijk dat de primer goed droog is. Controleer eventueel met een klein stukje tape of de primer niet loskomt.
De kleur aanbrengen gaat vlot, dankzij de primer.

Let ook op de details: Breng ook verf aan op de zijkanten van de lades en in de grepen van de kasten. Gebruik een borstel om in de verf in de groeven aan te brengen.
De tape haal je weg, nog voor de verf droog is.
Op dezelfde manier breng je de volgende kleuren aan: afplakken, inkleuren met het rolletje en de tape weghalen.
Wit op wit schilderen is niet eenvoudig. Kijk goed waar je al geschilderd hebt en waar nog niet. Als de verf nog nat is, en wat reflecteert, zie je dat het best.
Ook bij het vernissen let je op de afwerking. Het werk zit er bijna op. Het moment waarop veel klussers wat steken laten vallen. Laat je niet kennen, hé. De details blijven belangrijk.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Dobbit 

Dobbit maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.