Kijk gratis en onbeperkt

Registreer

Hoe kunststof en rubber beschermen

Productspotter - Als je klus gesmeerd moet lopen, dan maak je gebruik van een geschikt middel uit een 'specialist'-gamma. Daarom plaatsen we de Siliconespray van WD-40 even in de spotlights.

Transciptie 

WD-40 is bij veel doe-het-zelvers bekend om de MultiSpray, een handig product dat wel 2000 toepassingen kent. Maar wist je dat WD-40 ook een specialist-gamma heeft? Dit gamma is speciaal ontwikkeld voor grotere of heel specifieke uitdagingen, waarbij een sterker middel vereist is dat de beste resultaten geeft. Hoewel de Multispray dus verschillende klussen kan klaren en in veel gevallen een oplossing kan bieden, blinken de producten uit het Specialist-gamma allemaal uit in één grote functie en zijn ze dus ook doeltreffender als het om het aanpakken van één bepaald probleem gaat. Daarom maken we vandaag kennis met de Siliconespray uit het Specialist-gamma.

De Siliconespray van WD-40 is een zeer krachtig middel dat rubberen of plastic onderdelen smeert en beschermt. Als je dat niet doet, dan is het onvermijdelijk dat die onderdelen mettertijd verouderen en uiteindelijk gaan barsten. Dat zal deze spray dus helpen te voorkomen. In tegenstelling tot de Multispray, bevat hij namelijk – zoals de naam het al doet vermoeden – silicone, wat hem heel geschikt maakt voor gebruik op rubber en plastic. Hij zorgt voor een hoogkwalitatieve beschermende laag, die vermijdt dat componenten aan elkaar plakken en hun levensduur verlengt. Hij werkt ook vochtafstotend, wat betekent dat de behandelde oppervlakken beschermd zijn tegen roest en tegen uitdrogen en barsten.

Vanzelfsprekend zijn er dus ook heel veel toepassingen voor dit product: je smeert en beschermt er de afdichtingen van je autoportieren mee, maar ook van ramen en deuren, of de afdichtingsringen van kranen. Ook voor pvc-leidingen komt hij van pas, want door siliconespray aan te brengen schuiven buizen veel gemakkelijker ineen. En zo vermijd je natuurlijk een hoop tijdverlies als je leidingen aan het leggen bent. Bovendien zijn de rubberen dichtingen in de buizen dan meteen ook beschermd, en dat voorkomt lekken in de toekomst. Je kunt na aanbrengen van het product trouwens direct verder werken, want de spray is kleurloos, maakt geen vlekken, en droogt snel na aanbrengen zonder dat hij begint te plakken en zonder dat hij vuil aantrekt.

Net zoals de Multispray beschikt ook de Siliconespray over de Smart Straw, die van pas komt wanneer je nauwkeurig moet werken. Voor toepassingen op een groter oppervlak kun je het best een bredere straal gebruiken – en daarvoor doe je de klep naar beneden.

Om dus samen te vatten: de producten uit het Specialist-gamma van WD-40 zijn speciaal ontworpen om uit te blinken in één specifieke job. Zo is deze Hoogwaardige Siliconespray expert in het smeren en beschermen van rubbers en plastics. Dat kunnen scharnieren zijn, maar bijvoorbeeld ook kozijnen, kabels of de rails van een schuifdeur. Op die manier voorkom je dat ze uitdrogen en barsten. Zelfs onder extreme druk en bij zeer hoge en lage temperaturen blijft deze spray effectief, en daarom kunnen we dan ook zonder twijfel van een Hoogwaardige Siliconespray spreken. De moeite waard om in huis te halen en het zelf te ervaren.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Dobbit 

Dobbit maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.