Kijk gratis en onbeperkt

Registreer

Multispray met een twist

Publireportage - De Multispray van WD-40 is bij zowat iedereen bekend, maar nu is het middel nóg handiger geworden dankzij de toevoeging van een flexibel rietje. Zo bereik je ook de moeilijkst gelegen plaatsen. We bespreken de nieuwigheden en voordelen van de WD-40 Flexible.

Transciptie 

In iedere werkplaats of in ieder huishouden moet er op tijd en stond al eens het een en ander gesmeerd worden; dat maakt nu eenmaal deel uit van algemeen onderhoud. Maar wat doe je dan met die lastig bereikbare plekjes die het gebruik van een spray of olie zo moeilijk maken? Op die vraag geeft de nieuwe WD-40 Flexible, de flexibele uitvoering van WD-40’s Multispray, een antwoord. De originele Multispray is allang een begrip onder de doe-het-zelvers; het is een krachtig middel dat metaal beschermt tegen roest en corrosie, dat vastzittende onderdelen losmaakt, vocht verdringt en bijna alles smeert. Oorspronkelijk was het product dus vooral gericht op het onderhoud van werk- en tuingereedschap en auto-onderdelen, maar aangezien het ook vuil en vet verwijdert, zijn er in feite ontelbaar veel toepassingen. Zo kun je er bijvoorbeeld vastgekleefde kauwgom of vlekken op carrosserie mee wegkrijgen, smeert het sloten en piepende deuren en kun je er zilver mee poetsen of zelfs je hele badkamer mee schoonmaken.

Nu, deze originele versie van de WD-40 Multispray beschikt zoals je ziet over de Smart Straw, een rietje dat in de bus verwerkt zit en waarmee je de Multispray nauwkeuriger kunt aanbrengen, maar met de nieuwe Flexible til je precisiewerk toch naar een heel ander niveau, en dat dankzij dit ingebouwde metalen rietje dat omgebogen kan worden en zijn positie zal behouden. En waarom maakt net die aanpassing nu zo’n gigantisch verschil?

Wel, als je vroeger een object moest bereiken dat zich in een lastige hoek bevond of ergens diep weggestopt zat, dan was je ofwel verplicht om een flexibel tussenstuk te zoeken dat je kon aansluiten op je WD-40-sprayfles, ofwel moest je allerhande componenten uit elkaar halen zodat je die moeilijk bereikbare plaatsen toch kon behandelen. Met dit flexibele metalen rietje is dat probleem voortaan dus uit de wereld geholpen. Zoals je ziet kun je het in allerlei vormen en richtingen buigen, en het is 18,5 centimeter lang, wat genoeg is om ermee achter bepaalde objecten te geraken. Hiermee weet je ook zeker dat je op precies de juiste plaats sprayt, ook als je die niet kunt zien. Het is dus niet langer een kwestie van te gokken. Een bijkomend voordeel is dat je nu ook één hand vrij hebt; vroeger had je je andere hand nodig als je het rietje moest ombuigen, maar nu kun je in de andere hand nog perfect een stuk gereedschap of een zaklamp vasthouden. En niet te vergeten: je mag de spray gebruiken in een boog van 360 graden, dus indien nodig mag je de bus bijvoorbeeld ook schuin of ondersteboven gebruiken.

Met het rietje krijg je een rechte en nauwkeurige straal, maar er is natuurlijk ook nog altijd de mogelijkheid om in een bredere straal te sprayen, zonder het rietje; zo kun je in één keer een grotere oppervlakte aanpakken. Je kunt dus afwisselen tussen beide werkwijzen.

Met de Flexible is WD-40 erin geslaagd om de alom bekende Multispray nóg praktischer te maken, aangezien hij nu ook de moeilijkst bereikbare plaatsen kan aanpakken, zonder dat je onderdelen uit elkaar hoeft te halen of blind moet sprayen. Dat bespaart je een hoop tijd en geld. Hij is eigenlijk essentieel voor iedere gereedschapskist of werkplaats, maar ook goed om altijd bij je te hebben in de wagen of in huis en tuin – gegarandeerd komt hij van pas.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Dobbit 

Dobbit maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.