Kijk gratis en onbeperkt

Registreer

Waarop letten bij de aankoop van PVC ramen

Raamwinkel, specialist in ramen en deuren voor zelfplaatsing, geeft praktische tips mee voor wie daarnaar op zoek is. Deze week kijken we naar waar je op moet letten bij PVC ramen.

Transciptie 

 TIP VAN DE WEEK: Waarop letten bij de aankoop van pvc ramen?
Waarop moet je letten als je kunststof ramen koopt? Wel, kunststof is een slap product en bij verhitting verliest het veel van zijn stabiliteit. Daarom zit er altijd een metalen buis in; die zal de stabiliteit eraan verlenen. Meer bepaald de hoeken van die buis zullen voor stevigheid zorgen. Uiteraard ook de dikte van de buis, natuurlijk. Bij ons is de buis altijd 2 millimeter dik en beschikt hij altijd over 4 hoeken.


Het tweede aandachtsaspect bij de aankoop van pvc ramen is de dichting. Deze dichtingen – bij ons zijn dat er telkens 2 – zijn van rubber gemaakt, van EPDM. Dit gaat 20 à 30 jaar mee zonder zijn flexibiliteit te verliezen. Is de dichting uit kunststof gemaakt, dan kan die na een aantal jaar beginnen te verharden en craqueleren, met als resultaat dat je water of tocht binnen kunt krijgen. Een derde aspect waar wij op letten, is dat er voldoende sluitnokken zijn én dat dit champignonnokken zijn. Dat heeft een hoedje en haakt zich vast in de slotplaat. Een vierde element is dat ieder raam van een antifoutbediening voorzien moet zijn. Zo kun je de draaikiepfunctie van het raam nooit verkeerd gebruiken en vermijd je dat je plotseling met het hele raam in je handen staat...


Het laatste dat heel belangrijk is, is de kwaliteit van de verstekhoeken. Die bepalen natuurlijk voor een groot deel de stevigheid en stabiliteit van een raam. In de fabriek maakt men de verstekken door twee profielen tegen elkaar te zetten en zo het raam te maken. Wij testen regelmatig onze ramen en deuren in het labo van de KU Leuven, waar men er druktesten mee doet. Aan de hand van die testen evalueren wij verschillende fabrikanten. En zo zijn er al een aantal Belgische fabrikanten, grote fabrikanten zelfs, die wij afgekeurd hebben omdat hun ramen niet aan onze normen voldoen.


Meer tips? Surf naar Raamwinkel.be

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Dobbit 

Dobbit maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.