Kijk gratis en onbeperkt

Registreer

Hoe een beschadigd rolluik vervangen

In onze mailbox kregen we de vraag wat je kan doen als er een beschadiging is aan het rolluik. Moet deze dan volledig vervangen worden? Zoals altijd weet Roger raad!

Transciptie 

In Hallo Roger lossen we kijkersvragen op. Een van onze kijkers had een beschadiging aan haar rolluik. Wij gaven haar de oplossing voor het probleem.
Eerst moet je er natuurlijk voor zorgen dat je omkasting open is. Zo kan je aan het rolluik zelf. Maak dan de verbindingen los. Deze kunnen geschroefd zijn, of met haken.
Trek het roluik dan naar binnen, totdat je de beschadigde lamel ziet. De rolluiken zitten aan elkaar vast gemaakt, dus moet je de clips eerst nog verwijderen.
Als de clips los zijn, kan je de beschadigde lamel er gewoon tussenuit schuiven. De lamellen die beschadigd zijn, kan je dan plaatsen aan het einde van het rolluik. Deze worden verborgen in de rolluikkast. Heb je meerdere beschadigde lamellen? Dan kan het zijn dat je ze moet bijbestellen. Kijk dan naar de fabrikant van het rolluik en het type om de juiste lamellen te bestellen. Je moet het aantal lamellen hetzelfde houden, zodat het rolluik goed blijft werken.
Laat het rolluik terug zakken. Voor je het bevestigt, rol je het best even het rolluiklint terug op zodat het bijna volledig aan de kant van het rolluik zit.
Bevestig dan het rolluik aan de rolluikbuis met enkele schroeven. Je kan de rolluik terug gebruiken en de beschadiging is verdwenen.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Dobbit 

Dobbit maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.