Kijk gratis en onbeperkt

Registreer

Carport plaatsen

Publireportage - Een carport biedt vele voordelen. Het beschermt je auto tegen weer en wind en zelf loop je altijd droog binnen en buiten. En die extra opbergruimte komt altijd van pas. Hoe verloopt zo'n plaatsing precies? Bekijk het in deze publireportage.

Transciptie 

Thuiskomen, en meteen de auto onder de carport kunnen plaatsen. Dat is echt een gemak. Je wagen staat droog, en zelf loop je steeds met droge voeten van en naar je voertuig. Een carport biedt een meerwaarde, en voor een professionele plaatsing ervan kan je terecht bij ACD.

ACD bestaat al dertig jaar, we zijn zowel actief bij de serres, die wij produceren en monteren, daarnaast zijn we ook actief bij de overkappingen, die kunnen we via particuliere weg als via een verdelernetwerk distribueren en bij projectwerk gaan we samenwerken met architecten en bouwpromotoren.

Een ACD-carport biedt bescherming voor de wagen tegen hagel, regen, sneeuw en wind, maar ook in de zomer kan het bescherming bieden tegen hitte. Het kan ook een perfect alternatief bieden voor een garage, en het kan ook perfect functioneren als opbergruimte.


Bij ons krijgt iedere klant een professionele begeleiding, eerst en vooral gaan we sowieso ter plaatse om opmeting te doen, vervolgens gaan we een offerte samen met een 3D-schets naar het kantoor sturen, daarna gaan we eigenlijk de productie opstarten. Voordat onze monteurs ter plaatse komen, gaan we de monteurs briefen wat dat er is afgesproken met de klant en op welke aspecten ze moeten letten, eens de monteurs ter plaatse zijn, komt de verkoper of projectleider ter plaatse om alle zaken af te stemmen met de klant en zal in één dag normaal gezien het project geplaatst worden.


Wij kunnen drie types carport aanbieden: één, de recht afhellend dak, dat is dus de Hill, tweede, hebben wij een halfgebogen overkapping, de Curve, en dan ten derde hebben we een volledig gebogen overkapping, dat is dus de Arc. Deze carports kunnen wij zowel in lengte, breedte en hoogte op maat van de klant aanbieden.


De voordelen van een aluminium carport zijn: het roest niet, het is makkelijk in onderhoud, het heeft een lange levensduur, en het is perfect recycleerbaar.


Alle kleuren zijn voor ons beschikbaar, in de praktijk gaan we ook altijd langs bij de klant en gaan we dan met een kleurenkaart aftoetsen wat dat het kleur is van het schrijnwerk van de ramen en deuren van de woning, in functie daarvan kunnen wij eigenlijk die kleur gaan toepassen op de carport. Ook wordt de carport gepoederlakt, dat wil dus zeggen dat het in hoogstaande kwaliteit geleverd wordt.


ACD kan vier types dakbedekking aanbieden: meerwandig polycarbonaat, helder en opaal, ten derde; massief polycarbonaat helder en massief acrylaat opaal, acrylaat, dat wil dus zeggen plexyglas.
Meerwandig polycarbonaat is tweehonderdvijftig keer zo sterk als glas, het is haast onbreekbaar. Het is ook UV-resistent, en het wordt ook het meest gebruikt in toepassingen van een carport. Massief polycarbonaat, vier millimeter helder, heeft een esthetische meerwaarde, heeft dezelfde eigenschappen als meerwandig polycarbonaat en wordt meestal gebruikt bij terrasoverkappingen.


De afwatering kan gebeuren via drie manieren, enerzijds via vrije uitloop, dan gaan wij onderaan de paal een gat maken, dat het water via de paal naar buiten kan lopen, ten tweede kunnen wij aansluiten op bestaande hemelwaterafvoer aan de woning, en ten derde kunnen we het water ondergronds via riolering of regenput aansluiten.


Een carport zet je niet zomaar. Het moet gezet worden op een stevige fundering, die kan geplaatst worden door onze diensten, maar je hebt ook de vrijheid om die zelf te plaatsen.


De plaatsing van een carport duurt gemiddeld één dag, is weliswaar afhankelijk van de grootte van de carport, we komen altijd met twee installateurs, zij gaan dan initeel alles afmeten en gaan het muurprofiel plaatsen tegenaan de woning, vervolgens gaan ze dan de palen positioneren, op die palen komen dan de goten te staan, en gaan ze eigenlijk de goot met het muurprofiel verbinden met de dakliggers, en vervolgens gaan ze dan de dakliggers, tussen de dakliggers komen dan de polycarbonaten platen.

De plaatsing van een carport neemt, afhankelijk van de grootte van de carport, doorgaans één dag in beslag. Hoe verloopt zo’n plaatsing? De montageploeg toont het voor. Het montagepakket ligt klaar in het magazijn. Van daaruit vertrekken de monteurs naar het nieuwe project.

Funderingsputten graven is de eerste klus. Elke paal krijgt immers een stevige sokkel, waarin een voetplaat zit die je in de hoogte kan bijregelen. Om de gaten juist te positioneren, is afmeten de boodschap.
Eenmaal het meterpas is aangeduid, kunnen alle afstanden correct worden overgezet.
Straks monteren de klussers een muurprofiel, opdat die geen water laat doorsijpelen langs de rand, krijgt die eerst nog een afdichtingsrubber mee.


De montage van het muurprofiel is simpel, op hoogte houden en gaten uitboren met de steenboor. Steenpluggen en inox schroeven doen de rest.

Voetplaat en paal komen in de funderingsputten. De palen worden ter plekke op maat afgezaagd. 

Op die manier kan de voetplaat met bouten gefixeerd worden aan de paal.
De palen kunnen voorlopig al staan, maar nauwkeurig meten blijft de boodschap.
Later komt de goot op de funderingspalen te staan. Het is nu eerst zaak om de goot te monteren. Dat verloopt opnieuw met bouten.
Waar de verloopstukken tegen elkaar komen te staan, wordt er afdichtingskit gebruikt. Dit, uiteraard, om te vermijden dat water langs de naad kan wegvloeien.
De overtollige siliconeresten worden meteen verwijderd voor een mooi, egaal resultaat.
Eenmaal de goot is gemonteerd, komt die op de funderingspalen te liggen. Van zodra de goot er ligt, is er opnieuw wat sleutelwerk met bouten om zo een degelijke wand op te bouwen.
Het muurprofiel en de wand met de goot kunnen nu aan elkaar worden verbonden met dakliggers. Dit gebeurt aan de voor- en achterkant, zodat er al een voorlopig kader wordt gevormd.
Waar nodig, wordt afgewerkt met afdichtingsrubbers.
De constructie moet haaks zijn, wil je een perfect uitgelijnde carportconstructie. Controle is eenvoudig met een bouwhaak.
De goot wordt nog vlug afgewerkt met een afdekprofiel aan de kopse kant. Afdichtingskit en bouten zorgen voor een waterdichte verbinding.
De naad tussen muur en muurprofiel krijgt ondertussen ook nog een laag afdichtingskit mee. Het profiel is lang, en bestaat uit meerdere stukken, de naden bij elke overloop wordt uiteraard ook afgekit.


Het dak kan worden opgebouwd. Eerst wordt er opnieuw afdichtingsrubber aangebracht aan de binnenkant van het muurprofiel.
De dakplaten zelf hebben een zijde waarlangs ze kunnen verluchten, zodat vocht zich niet in de holle binnenkant kan opstapelen. Deze zijde komt ter hoogte van de bakgoot, een tussenschotprofiel dakrandprofiel klemt zich erbovenop, en wordt ook hier afgewerkt met afdichtingsrubber. En dan is het zaak om telkens de dakplaat op het dakkader te monteren, wederom met bouten. Dat gaat heel vlot: dakligger monteren, dakplaat ertegen monteren, en dan kan de volgende rij aangepakt worden.
Eenmaal de laatste dakplaat is afgewerkt, krijgt de dakgoot ook aan deze kant nog een afdekprofiel.
Nog een laatste afwerkingsklus: onderaan het muurprofiel komen nog tussenlatten. Ze krijgen ook op hun beurt afdichtingsrubber mee, en dan is het kwestie om ze tussen elke dakligger te positioneren. Eenmaal alle tussenlatten ingewerkt zijn, krijgt het muurprofiel een mooie, massief uitgelijnde look mee.
De carport staat er, en nu mogen de funderingsgaten dicht met snelbeton. Na controle of alles nog waterpas staat, mag aan elke funderingspaal een betonnen sokkel worden ingewerkt.
Deze carport is ook alweer geplaatst, maar kan je zo’n carport ook zelf gaan monteren?

Naast onze professionele montage kan je er ook voor kiezen om onze montage zelf uit te voeren, hierbij krijg je ook onze handleiding mee om de werken correct uit te voeren.


En uiteindelijk is een carport zeer gemakkelijk te onderhouden, geen agressieve producten gebruiken zoals bleekwater en zepen, gewoon afspoelen met de tuinslang, en da’s klaar.

 

 

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Dobbit 

Dobbit maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.