Kijk gratis en onbeperkt

Registreer

De schoonheid van druipende verf

Aan de wand ep. 1: Als verf uitloopt is dat meestal geen goed teken. Toch zien velen ook schoonheid in druipende verf. In deze uitzending maken we een kroonlijst die overloopt van kleur en stijl.

Transciptie 

Wie houdt van interieur en decoratie weet het al: een mooi ingerichte kamer begint bij de afwerking van de muren.

Een ruimte mét persoonlijkheid, daarbij hoort een accentmuur.

Inspiratie voor zo'n accentmuur vind je overal.
In trendy bars en hotelkamers, in interieurmagazines, op blogs en websites...

Maar, is het ook mogelijk om die inspiratie op je eigen muur thuis te realiseren?
In “Aan de wand” proberen het voor jullie uit.

In een ongebruikte hoek van onze studio plaatsten we daarom een nieuwe wand.

En op die wand brengen we de inspiratiefoto tot leven. We testen producten en technieken.
Dit is onze inspiratie deze keer. Druipende verf.

Normaal gezien is het nooit de bedoeling dat je verf gaat druipen. Maar geef toe, er zit een zeker schoonheid in druipende verf. Eigenlijk is het een variatie op een klassiek streepjespatroon, maar dan iets minder voorspelbaar, iets stouter.

 

 

 

 

 


Maar eerst over naar onze muur. We werken op een gladde en stofvrije muur.

Breng eerst een primer aan en daarna de basis kleurlaag, dat is in dit geval gebroken wit.

 

In klassieke oude huizen vind je architecturale elementen op de muren. Plinten, panelen, stootlijsten, schilderijlijsten of kroonlijsten. Als je decoreert kan je daarmee aan de slag. Wie de kroonlijst in dezelfde kleur als het plafond verft gaat zijn plafond optisch laten zakken, verf je die in de kleur van de muur dan til je het plafond wat hoger.

Kies je een accentkleur, dan leg je de nadruk op de lijsten zelf, en benadruk je de vorm van de kamer.

 


In nieuwbouwhuizen vind je die lijsten meestal niet. Als je toch met dat effect wil spelen kan je ze zelf ophangen. We hebben daar wel een filmpje van op onze website staan.

Of je kan met verf spelen om hetzelfde effect te krijgen. En dat gaan wij doen.
We verven een dikke lijn bovenaan op onze muur. Een kroonlijst als het ware.

Straks kijken we om daar druppende verf bij te doen. Breng eerst de basijslijn aan. We kiezen exact de dikte van ons rolletje, dat maakt het werk makkelijk.

Als je een plafond hebt, let dan op, dat je dat eerst afplakt zodat er geen verf op het plafond komt.
Qua kleur heb ik gekozen voor een redelijk donkere kleur. Een diep-indigo, paarsblauw. Het is uiteraard de bedoeling dat we een sterk contrast hebben.

Omdat we druppels en de druipers ook willen benadrukken. Hebben we gekozen voor een hoogglans verf. En je weet dat hoogglans die oneffenheid extra zichtbaar gaat maken, doordat je een spel van licht en schaduw krijgt.
En dan gaan we testen hoe we die verf kunnen laten druipen.

De eerste test is doen we met normaal schildergereedschap een verfborstel. Ik heb hier een ronde puntborstel die ik goed in de verf dop. Daarna hou ik die op één plaats, en we laten de verf zakken.

Eens kijken wat er gebeurd.

 


De tweede test doen we met een lepel. Ik neem gewwon een shepje verf, en giet die langs de muur. Voorzichtig, niet te veel ineens. Dan krijg je dit effect.

 


Ik heb hier ook nog een dikke spuit. Die kan je bij de apotheek halen. Het principe is hetzelfde op een plaats breng je veel verf aan. Handig met zo‘n spuit is dat je kan zien hoeveel verf je aanbrengt. Je kan dus ook bepalen hoe ver je de verf wil laten zaten. Hoe meer verf, hoe langer de lijnen.

 


Ik ga nog een laatste test doen, en de verf wat verdunnen. Dan gaat de verf een stuk sneller doorzakken. De vraag is of de kelur dan nog sterk genoeg is. Omdat we hier een echt diepe kleur hebben valt het resultaat zeker mee.
Zo dit is mijn resultaat. Een beetje punk, maar echt wel mooi. En vooral erg leuk, en makkelijk om te doen. Vergeet dus die klassieke streepjespatronen en speel eens met je verf.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Dobbit 

Dobbit maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.