Kijk gratis en onbeperkt

Registreer

Deurslot herstellen

Hallo Roger - Ep.7 - Deurslot herstellen
Na verloop van tijd zal je sleutel niet vlot meer in het slot draaien. Dan wordt het tijd om deze te onderhouden. Op die manier verklein je de kans dat je de slotenmaker zal moeten bellen omdat je slot kapot is. Roger toont ons hoe je je slot kan onderhouden en in het slechtste geval kan vervangen.

Transciptie 

Presentatie Roger

 


De slotspray kan je ook gebruiken om je slot te onderhouden want deze legt een beschermende laag over het metaal waardoor je slijtage of corrosie kan voorkomen.

 


Controleer eerst nog even of niets de deur blokkeert. Verwijder eventuele blokkages of probeer met hamer en beitel de sluitkom wat te vergroten tot het slot past.

 


Werkt je slot nog steeds niet mee? Dan wordt het tijd om deze te vervangen:

 


Meet daarvoor eerst de cilinder van je deur op. Je start hierbij vanaf het midden van je cilindervijs of borgschroef. Meet daarna de afstand tussen de schroef en de voorkant van de deur. Reken indien van toepassing ook het beslag erbij. Daarna meet je op dezelfde manier de afstand naar de achterkant van je deur. Op basis van deze maten, zoek je dan een passende cilinder. Om de oude cilinder te verwijderen, schroef je eerst de borgschroef los. Daarna plaats je de sleutel in het slot en draai je die lichtjes om. Dit zorgt dat de cilinder loskomt en makkelijk te verwijderen is. Verwijder eventueel eerst of nadien het beslag. Nu kan je de nieuwe cilinder plaatsen. Zorg dat je deze correct in je deur plaatst. Steek opnieuw de sleutel in het slot en draai deze een klein beetje om. Plaats de cilinder in de deur en controleer of hij correct zit door de sleutel verder te draaien. Schroef daarna de bijgeleverde borgschroef in de zijkant van je deur.

 


Presentatie Roger

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Dobbit 

Dobbit maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.