HEEFT DE KLASSIEKE VOORDEUR AFGEDAAN?

In moderne, strakke architectuur is er een tendens naar grote deuren. Het moet wel nog haalbaar zijn met het oog op de EPB-eisenALUMINIUM BUITENDEUREN IN VOLLE EVOLUTIE

De evolutie van schrijnwerk gaat traag. Dat is in elk geval de indruk die je krijgt. Het draaikiepraam bijvoorbeeld heeft er zowat 50 jaar over gedaan om 'gewoon' te worden. De laatste decennia is er echter een stroomversnelling, of ontstaat er een schizofrene situatie? De stroomversnelling is er sinds we energiebewust zijn geworden en de techniek ons daarbij helpt.
Het 'schizofrene' van de situatie is dat we moeilijk afstappen van traditie en niet onbevooroordeeld omgaan met de nieuwe aanpak van het wonen. De voordeur van het huis is in onze streken zo'n harde traditie. Ze moet naar binnen open gaan. De vloer moet naadloos overgaan naar de buitendorpel, alsof we nog dagelijks de gang schuren en het spoelwater naar buiten trekken. Er mag buiten hoogstens een deurtrekker op de deur zitten. En we willen zo weinig mogelijk inkijk. Kan dit allemaal nog? Het antwoord is 'neen'. Of moeten we nuanceren?

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Gerelateerde artikelen

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Dobbit 

Dobbit maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.