5 - VOORSCHRIJVEN

architectonisch beton
Architectonisch beton biedt een grote vrijheid inzake vorm, kleur en afwerking, en is daardoor geliefd als gevelbekleding (foto © Jeroen Gijselinckx)

Werken met architectonisch beton is een vak apart, dus het is belangrijk dat er met een fabrikant wordt gewerkt die weet wat hij doet. Dat kan bijvoorbeeld door te kiezen voor een fabrikant die is aangesloten bij de vereniging FEBELARCH. De leden onderschrijven namelijk een charter dat be­staat uit tien controleerbare kwaliteitspunten. Daarnaast gelden voor architectonisch beton erg strenge esthetische en kwalitatieve eisen. Bij het voorschrijven moet u dan ook zeker ver­wijzen naar de PTV 21-601, het normatieve document voor architectonisch beton. Het referentiedocument beschrijft onder andere welke toleranties toegelaten zijn inzake kleurverschillen, het aantal luchtbellen en afmetingen.

Meer weten over

BETON BETONWERKEN
Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Dobbit 

Dobbit maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.