TEGELS UIT BETON, CEMENT OF KUNSTSTEEN

Naast keramische of natuursteentegels, kan je ook kiezen voor (meestal goedkopere) tegels uit cement, beton of natuursteen.

 

CEMENTTEGEL

cementtegel

Een cementtegel bestaat uit cement, zand en water, aangevuld met marmerpoeder en kleurpigment. Deze tegels moeten niet gebakken worden, maar harden uit.

Cementtegels zijn goedkoop en relatief duurzaam, maar moeilijker in onderhoud. Ze zijn ook een stuk dikker en zwaarder dan natuursteen- of keramische tegels.

 

BETONTEGEL

betontegel

Betontegels worden vooral buiten gebruikt (denk aan stoeptegels). Deze kunnen natuurlijk geplaatst worden, maar kunnen ook bewerkt worden om een bepaalde look te imiteren of te creëren. Het is een goedkopere optie dan natuursteen, maar wel minder weersbestendig.

 

KUNSTSTEENTEGEL

kunststeen tegel

Kunststeentegels, ook composiet- of agglomeraattegels genoemd, worden - zoals de naam doet vermoeden - vervaardigd uit verschillende materialen zoals rubber, hout en natuursteencomposiet zoals terrazo, glas, metalen … Een vaak voorkomende toepassing hiervan is de mozaïektegel.

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Dobbit 

Dobbit maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.