Registreer u voor het gratis online magazine en krijgt beperkte online toegang

Registreer

HOE ZELF EEN OPSTAPJE MAKEN

In deze aflevering maken we een kinderopstapje uit MDF. De houten elementen worden met elkaar verbonden met behulp van deuvels en houtlijm. De opstap is voorzien van een opbergvak, die open en dicht kan dankzij de keukenkastscharnieren.

Transciptie 

Voor deze doe-het-zelvers hebben we eigenlijk wat basisuitrusting nodig.
Een opvouwbare meter en een timmermanspotlood zijn nuttig om verschillende metingen te doen en ze op onze houten panelen te dragen. We zullen ook een snijzaag gebruiken en natuurlijk, laten we de veiligheidsbril en het masker niet vergeten.
Met het kleine blok schuurzand schuurt men iets meer de houten panelen. In ons geval gebruiken we schuurpapier met een P80-korrel.
Met een plakkerige markering markeert u op het bit van de boor tot welke diepte u moet boren. Voor deze doe-het-zelven gebruiken we enkels om de houten panelen daartussen te verbinden. De boor moet dezelfde diameter hebben als onze enkels en in ons geval 6 mm.
Zorg er ook voor dat u altijd een reservebatterij hebt voor de boor. Waar de houten panelen met elkaar worden verbonden met de pluggen, gebruiken we ook een beetje houtlijm.
We gebruiken een plastic beker om een ​​ronde te tekenen die aan één kant van ons werk is, waarna we aangeven waar de drie locaties komen om te boren voor de scharnieren.
En omdat we ook zullen schilderen, hebben we verfapparatuur nodig: een hulpmiddel om verfblikken te openen, verf, een kleine container om te schilderen. Om de scharnieren van keukenmeubels het hout in te drijven, zullen we een lont gebruiken om te vormen. En ten slotte zal een housewarming ons ook helpen bij de voltooiing van ons werk.
Gebruik een vierkant om alle punten daartussen te verbinden. Geef ook aan welke delen met de zaag moeten worden gesneden.
Boven het paneel komt een ronde die zal dienen als een handvat om de kleine stap voor het kind gemakkelijker te kunnen verplaatsen. We geven het tijdelijk aan.
Met het vierkant meten we nu het middelpunt van ons bord. Daarna meten we de hoogte van ons boren.
Met behulp van een flexibele buis tekenen we een cirkel op het eerder gerapporteerde punt. Zodra dit stuk later uit het paneel is gezaagd, maken we twee voet onder het zijpaneel. Voor een betere afwerking willen we dat de hoeken van ons werk ook worden afgerond. Maar gebruik cirkels in het vierkant om ze te tekenen. Voor de handgreep boven het zijpaneel neemt u de diameter van de plastic beker terug.
Zagen in MDF veroorzaakt veel fijn stof dat erg slecht is voor de longen. En terwijl je zaagt, moet je ook oppassen dat je geen splinters in je ogen krijgt. Vergeet niet een masker en veiligheidsbril te dragen.
Koppel de geleider los van uw zaag. Deze modus dient alleen om snel door het hout te zagen, op een nogal brute manier. Hier willen we uiteraard een mooiere afwerking
Afronden is vaak moeilijk te volgen. Als u merkt dat u zich naast de lijn bevindt, gaat u gewoon verder met de positie van de zaag. Je merkt dat je de lijn nog steeds niet goed volgt, je kunt dan in een later stadium altijd de afgeronde lijn schuren.
De halve rondjes onder het zijpaneel kunnen ook worden gezaagd. Zo maakt u twee voet onder het paneel. Je kunt je boek zo repareren dat het niet wegglijdt of het gewoon met je vrije hand vasthouden.
Om de hendel te zagen, beginnen we met het in het midden zagen van de getrokken diameter. Zo kan de zaag worden ingevoerd. Volg daarna eenvoudig de lijn getekend met de zaag.
Zodra de cirkel is gesneden, schuurt u de binnenkant van de cirkel. De ronde zal alleen als handvat worden gebruikt, dus de ongelijkheid is in dit geval niet erg belangrijk. Gebruik schuurpapier of een kleine, flexibele schuurspons tot de binnenkant glad is.
Dat is alles, ons eerste zijpaneel is klaar. Gebruik het nu als een patroon om het andere paneel te tekenen en zag het. Schuur de twee panelen nog een keer volledig, zowel op de grote oppervlakken als aan de zijkanten. De eenvoudigste manier om dit te doen is om een ​​klein schuurblok te gebruiken. Het in dit geval gebruikte schuurpapier is de korrel P80. Het schuren zorgt ook voor een betere hechting van de verf op het hout.
Ondertussen werden ook alle andere panelen gezaagd en geschuurd. Nu is het tijd om te tekenen waar de pinnen moeten worden bevestigd. Met behulp van een houten liniaal creëren we een basis waartegen we de verschillende elementen elke keer kunnen schuiven en ze dus allemaal op dezelfde afstand van elkaar plaatsen.
Teken vervolgens de dikte van de dorsale zijde op de twee zijpanelen. Ondersteun vervolgens het achterpaneel tussen enkele panelen. Plaats de twee zijpanelen. Plaats het zijpaneel elke keer rechtop en verbind het met het achterpaneel en teken op de twee panelen waar de enkels moeten komen. 4 enkels zijn voldoende. Markeer dit met het potlood, zowel op het achterpaneel als op het zijpaneel. Herhaal hetzelfde voor het andere paneel.
Het doel is niet om de enkels buiten de trede van het kind te zien, maar ze moeten zitten zodat ze voldoende gewicht kunnen dragen. Bepaal met een enkel hoe ver je het wilt duwen door het langs het zijpaneel te houden. De afstand tot waar de enkel moet worden geduwd, u plaatst het met plakpapier op de boor van uw boor. Nu kunt u de vier gaten in de zijpanelen boren. Hier moet u geen bord onder uw boek leggen om uw werktafel te beschermen, omdat we niet doorboren.
Het achterpaneel moet ook worden geboord. Bevestig uw boek op het werkplan. Teken kruisen om uw boorput te centreren. Trek je panty weer aan om te zien hoe ver je kunt boren.
Plaats de boor plat op het zijpaneel en trek deze omhoog, zodat u kunt zien waar u in het kruis moet boren. Probeer de boor zo vierkant mogelijk te houden tijdens het boren. U zult dus geen probleem hebben om de pluggen in de gaten te plaatsen. Begin voorzichtig een kleine primer in het hout en druk vervolgens op de boor totdat u de gewenste diepte bereikt; naar waar u op de boor tikt. Herhaal dit voor alle penposities.
Nadat de gaten zijn geboord, brengt u wat houtlijm aan. Deze lijm maakt de panelen nog sterker aan elkaar gehecht. Steek de pluggen in de gaten. In de gaten van het achterpaneel kunt u ook wat lijm aanbrengen.
Monteer nu de zijpanelen op het achterpaneel. Soms moet je wat druk uitoefenen op de panelen om ze aan elkaar te bevestigen
We herhalen het tekenen en boren voor alle andere verbindingselementen. Het principe is eenvoudig. Op een zijpaneel plaatsen we de verbindingselementen en per verbindingselement boren we de locaties van de pluggen en doen we hetzelfde met het verbindingselement en het andere zijpaneel.
Het tweede zijpaneel, we kunnen het vervolgens monteren als een laatste element op basis van wat al is gevormd. Zorg ervoor dat u uw boormachine recht houdt tijdens het boren. En vergeet niet om voor elke link wat houtlijm te plaatsen.
De lijm maakt het mogelijk om de panelen tijdelijk te fixeren met een kleine opening. Dit vergemakkelijkt dan het schuiven van het volgende paneel en het respecteren van de afmetingen. Teken elke keer de plaats waar de panelen elkaar raken. Eenmaal getekend, kunt u opnieuw boren. Lijm, plaats de enkel en monteer het paneel.
Om de panelen goed met elkaar te verbinden, geef je een kleine hamer, waarbij je een klein stuk hout op het paneel legt, om het niet te beschadigen. Draai het boek om en herhaal de bewerking aan de andere kant.
Dat is alles, de houten basis is bijna klaar. Voeg meer lijm toe en monteer vervolgens het tweede zijpaneel. Ook hier geef je een kleine hamer om het geheel te onderhouden. Om de sterkte van uw hamer goed te verdelen, gebruikt u bij voorkeur een groter stuk hout.
Boven de kleine stap voor kinderen plaatsen we nog steeds een opslagruimte met scharnieren. Om de scharnieren het bos in te drijven, gebruiken we een lont om te vormen. Controleer of het diep genoeg is en boor een beetje meer indien nodig, zodat het scharnier goed in het hout is ingebed. Plaats het vierkant tegen het scharnier om het recht te plaatsen, geef de locaties aan om de gaten te boren. Schroef vervolgens uw scharnier met de juiste schroeven.
De scharnieren moeten nu ook aan het voetbord zelf worden bevestigd. Maar er is niet veel ruimte in de opslagruimte. Neem de fitting die geschikt is voor uw schroeven en schroef ze vast met een dopsleutel.
We hoeven alleen maar te schilderen. We beginnen met de primer.
Giet de primer in het kleine verfbakje. Verf eerst de hoeken en randen met een borstel en bewerk vervolgens de oppervlakken met de rol. Zorg ervoor dat u uw oppervlakken horizontaal en vervolgens verticaal schildert voor maximale dekking. Als het droog is, schildert u het step-board in de gewenste kleur

 

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Dobbit 

Dobbit maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.