Kijk gratis en onbeperkt

Registreer

Hoe wordt een voordeur geplaatst?

Wanneer een voordeur geplaatst wordt, moet dat heel secuur gebeuren, bij voorkeur door een vakman om problemen achteraf te vermijden. We volgden de plaatsing van een dubbele voordeur door Belisol-vakmensen; het mocht al snel duidelijk worden dat het hier niet om een simpele klus gaat.

Transciptie 

Wanneer een voordeur geplaatst wordt, moet dat heel secuur gebeuren, bij voorkeur door een vakman om problemen achteraf te vermijden. Op deze werf volgden we de plaatsing van een dubbele voordeur; het mocht al snel duidelijk worden dat het hier niet om een simpele klus gaat.

 

 


Man 1 (= zelfde stem al man 1 in ZDWbe1933U00 !)
Een deur plaatsen blijft zeer complex, omdat die waterpas gezet moet worden, zodat er niks van water en wind binnen kan.


Man 1
Ook is het vanwege de grootte en zwaarheid van de deur belangrijk dat hij perfect afgeregeld wordt, zodat hij niet over de vloer sleept.
De deur op zijn plaats krijgen is dus één ding, maar dan komt het er ook nog op aan om hem goed vast te zetten.

 

 


Man 1
Nadat de deur voorzichtig in de deuropening wordt geplaatst, wordt er langs beide zijdes gekeken of de maatvoering overeenstemt. De deur wordt dan speciaal vastgezet met bijhorende doken.
Doken, ook wel raamklauwen genoemd, zijn metalen haken die gebruikt worden om kozijnen in de muur te verankeren.

 


Wanneer dat gebeurd is, zit de plaatsing van de deur er in feite op. Al kan hij natuurlijk ook nog verder afgewerkt worden.

 

 


Man 1
Bij de afwerking van de deur wordt er gebruik gemaakt van een speciaal isolatieschuim, om een akoestische en thermische eigenschap te kunnen bereiken. De deur wordt afgewerkt naar de wensen van de klant, zoals met waterbestendige MDF, gipskartonplaat, of pvc-bekleding.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Dobbit 

Dobbit maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.