Kijk gratis en onbeperkt

Registreer

Decoreer zonder muren te beschadigen

Een van onze kijkers stuurde een vraag binnen. Ze huurt een huis en heeft het nu ingericht. Maar natuurlijk wil je van zo'n huis ook een echte thuis maken. Daarom wil ze allerlei items aan de muur hangen. Maar volgens de plaatsbeschrijving mag ze geen gaten maken in de muur. Roger zoekt een oplossing.

Transciptie 

In Hallo Roger zoeken we het antwoord op vragen van onze kijkers. Deze keer zat Linda met een vraag. Zij huurt een huis en wil dat inrichten, maar mag geen beschadiging aanbrengen aan de muren.
Wij gingen op zoek naar de oplossing. Je vindt verschillende mogelijkheden in de winkel. Je hebt haken, zuignappen en kleefoplossingen. Het zijn allemaal alternatieven voor de klassieke nagel of voor de plug en schroef. Hiermee kan je dus inrichten zonder schade.
Bij de kleefoplossingen kijk je het best even of ze geschikt zijn voor de ondergrond. Ook is er bij ophangsystemen meestal een indicatie voor het aantal kilogram dat je er aan kan hangen. Hou hier rekening mee.
Wij hangen eerst een klok op. Hiervoor gebruiken we zo’n klevende oplossing. Kijk hoe hoog je ze wil hangen en duidt één opening aan. Meet dan even de afstand tussen de twee gaten. Ongeveer op die afstand duid je met een waterpas aan waar je andere bevestiging moet komen.
Lees even de handleiding na. Enkel door juist te bevestigen ben je zeker dat je klok gaat blijven hangen.
Kleef je eerste strip op de plaats waar je de markering maakte. Druk vijf seconden aan bovenaan en vijf seconden onderaan. Kleef er dan de bevestiging aan en druk weer vijf seconden bovenaan en vijf seconden onderaan.
Meet waar je andere strip moet komen. Door net een streepje met je waterpas te zetten, weet je dat het op hetzelfde niveau zit. Duidt even aan waar je de kleefstrip moet plaatsen.
Druk weer minstens twee keer vijf seconden voor je de bevestiging aanbrengt. Druk dan nog eens goed aan.
Haal de plastic moer dan van de bevestiging. Hang je klok op een steek de moer er terug op. Zo weet je zeker dat je klok er niet van valt.
Je kan ook je interieur wat meer kleur geven door haken te gebruiken. Die kan je aan je kastdeur hangen. Dan kan je er allerlei dingen aan hangen. In deze keuken zijn ze nog van praktisch nut ook, je kan er je keukenhanddoek aanhangen zodat ze drogen wanneer je de vaat hebt gedaan.
Aan de muur van deze leefruimte hangen we nog een collage van verschillende kaders. Maak eerst op de grond een voorbeeld van hoe je de kaders wil hangen. Ben je tevreden? Dan ga je naar je muur.
We beginnen met de grootste kader. Deze weegt wat meer, dus kiezen we voor een oplossing die wat meer gewicht kan dragen. Hiervoor brengen we twee strips naast elkaar aan voor we de haak plaatsen. Druk telkens de strips goed tegen de muur en verdeel de druk over de hele muur. Druk dan de haak op de strips. Breng lang genoeg druk aan. Hang je kader aan de haak.
Nu kunnen we de rest van de kaders hangen. Het systeem om de bevestigingen aan de muur te hangen is hetzelfde, met de kleefstrips. Meet wel even waar de haak aan de achterkant van je kader zit en bepaal aan de hand daarvan je positie van de bevestiging.
Het mooist is als je kaders met een lijn gelijk hangen met elkaar. Is dit nu niet van de eerste keer goed? Geen probleem. De haken kan je nog een beetje verstellen, zodat je de kaders toch mooi uitgelijnd krijgt.
Zo kan je een hele collectie kaders ophangen. Tot je tevreden bent.

Is er nu toch een kader die niet op de juiste plaats hangt, of waarvan je vindt dat hij ergens anders thuis hoort? Je kan de kleefstrip nog onderaan vast nemen. Trek hem naar beneden en de bevestiging komt los van de muur. En het beste van al? Je moet geen gaatje vullen en opnieuw schilderen.
Ook aan een venster kan je verschillende decoratiestukken ophangen. Het leukst is als je er door kunt kijken natuurlijk. En iets aan een glad oppervlak hangen, zoals een venster, gaat gemakkelijk met een zuignap.
Deze zuignap plaats je gewoon op het venster en draai je aan. Hierdoor wordt de lucht van achter de zuignap gezogen. Zo hangt die vast en kan je er je decoratie aanhangen.
Nog een manier om je interieur te personaliseren, zijn muurstickers. Wees er wel zeker van dat je ze achteraf probleemloos kan verwijderen van de ondergrond. De stickers kleef je op de muur. Je hebt zelfs stickers, zoals deze, waar je met krijt kan opschrijven. Het maakt dan niet uit of het een persoonlijke boodschap is of een boodschappenlijst.
Je kan dus op talloze manieren een huis inrichten zonder blijvende schade. Heb je nu zelf ook een vraag, mag je die altijd mailen naar roger@dobbit.be. Je kan de aflevering nog eens bekijken op dobbit.be en vergeet je daar niet in te schrijven op het online magazine.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Dobbit 

Dobbit maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.