Kijk gratis en onbeperkt

Registreer

Maak je woning inbraakveilig

In deze Hallo Roger trekken aan de hand van een kijkersvraag op onderzoek uit. We kijken wat je kan doen om het inbrekers zo moeilijk mogelijk te maken.

Transciptie 

Eerst is er natuurlijk de meest logische stap. Zorg er voor dat je de woning goed afsluit als je ze verlaat.


De extra sluitpunten zorgen voor extra punten waar de deur in het kozijn zit. Je kan hierbij kiezen voor haken, waar het slot echt achter het kozijn haakt. Op die manier zit de deur goed in het slot.
De voordeur is de meest gebruikte manier om binnen te geraken in huis, maar er zijn nog andere punten waardoor een inbreker naar binnen kan. Op de benedenverdieping zijn er hier grote vensters, die je kan openen. Een goede inbreker kan het slot forceren of de kruk langs buiten open doen. Daarom voorzie je op zo’n plaats het best een kruk met een extra slot op. Je kan de krukken eenvoudig vervangen door ze los te schroeven en er dan een met slot te plaatsen. Controleer na de installatie of je met de nieuwe kruk je raam nog vlot kan openen.
Door een kruk met een slot te plaatsen verhinder je niet alleen dat inbrekers binnen geraken, je beperkt ook de vluchtmogelijkheden. Een inbreker wil immers altijd een mogelijke vluchtroute hebben, mocht er iemand hem opmerken.
We plaatsen een slot op het grote schuifraam. Je kan gewoon een stok achter de deur leggen, maar een slot op het venster is een stuk veiliger. Bovendien wordt hiermee ook een vluchtweg afgesloten. Als een eventuele inbreker dit ziet, zal hij het huis sneller links laten liggen.
Je kan zulke sloten kopen voor elk type raam of schuifraam. Door deze te installeren, maak je je woning een pak veiliger. Zet ze op de plaatsen waar je denkt dat inbrekers gemakkelijk binnen en buiten kunnen. Doe het niet enkel op de benedenverdieping, maar ook aan vensters die aansluiten aan een dak.


Je kan, samen met de buren, gemakkelijk een oogje in het zeil houden en elkaar op de hoogte houden. Merk je iets verdacht? Neem dan zeker niet zelf het heft in handen, maar verwittig de politie.
Wil je nog verder gaan? Dan kan je een alarmsysteem plaatsen. Deze trekken de aandacht, iets wat inbrekers niet graag hebben. En de meeste alarmsystemen brengen je ook op de hoogte als er iets gebeurt.


De batterijen bevatten immers veel kostbare grondstoffen. Door ze te laten recycleren kunnen die grondstoffen gebruikt worden om nieuwe dingen te maken, zoals bijvoorbeeld onderdelen voor dit alarm. Je kan ze binnenbrengen in het containerpark, of in talloze inzamelpunten, zoals winkels.
We installeren hier een draadloos alarm. Deze zijn tegenwoordig vlot te verkrijgen en vergemakkelijken de installatie. Je hoeft niet meer boren of breken om kabels te trekken. We hangen hier bewegingssensoren op, die waarnemen als er iemand in de ruimte is. Als die het alarm niet uitschakelt, dan gaat het af.
Er zijn ook sensoren die je aan ramen en deuren kan bevestigen die het alarm doen afgaan wanneer de deur open gaat en het alarm is ingeschakeld.


Zo weten niet alleen inbrekers, maar ook mensen die bijvoorbeeld een klusje in huis komen opknappen, dat ze in het oog worden gehouden.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Dobbit 

Dobbit maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.