Kijk gratis en onbeperkt

Registreer

Hoe zelf een deurbel installeren

Deel deze video op Facebook

Transciptie 

Zelfs al heb je totaal geen ervaring met elektriciteit, een deurbel installeren is een haalbare kaart, zeker als de kabels er al liggen.
Heb je een nieuwbouw of renovatie waar je een bel wil installeren, moet je eerst de kabels leggen. Hoe lopen die? Vanuit de zekeringkast loopt er een kabel naar de bel, de andere kabel loopt naar de drukknop. Ook de bel en de drukknop zijn verbonden met een kabel. Druk je de knop in, wordt er een signaal gegeven aan de bel en rinkelt ze.
Voor je begint met de bel aan te sluiten, schakel je het best de zekering van de bel uit.
Beginnen doen we buiten, met de drukknop te installeren. Dat is gewoon een kwestie van de beide kabels te verbinden aan de drukknop. Door deze dan in te drukken, maak je een connectie.
Als de connectie gemaakt is, maak je de bel toe. De afdekkap met de drukknop zelf klik je er gewoon op.
Aan de binnenzijde sluit je ook de bel aan. Dat doe je weer door de draden te verbinden met de bel. Dan kan je de kap er op klikken en de bel in gebruik nemen.
Je hebt twee soorten bellen. Je hebt er, zoals deze, waar de transformator is ingebouwd. Die werken gewoon op een zekering van 230 volt. Vroeger had je vaak een bel zonder transformator. Dan is het nodig een beltransfo te installeren in je zekeringkast. Van daaruit vertrekt dan het circuit van de bel.
En opdat onze bezoekers niet aan de verkeerde deurbel zouden aanbellen, installeren we nog een huisnummer. In de verpakking zit meteen ook de bevestiging om het cijfer aan je muur te hangen.

Bevestig eerst de knopjes aan de achterkant van het cijfer met de dubbelzijdige kleefpads. Hang dan een stukje karton of dik papier tegen de muur. Hierin druk je dan het cijfer, zodat je markeringen krijgt. Die boor je in. Daarin kan je dan de pluggen steken. Schroef erna de schroeven en de afstandshouders tegelijk vast in de pluggen. Het cijfer kan je dan gewoon vast klikken.

Maar je kan het ook rechtstreeks op een glad oppervlak kleven. Daarvoor haal je de dubbelzijdige kleefstrips uit de verpakking en kleef je ze op de achterkant van het cijfer.
Het cijfer kleven we dan gewoon op het venster voor een modern uitzicht. Zorg wel dat alles waterpas hangt. Verder hangen we op de brievenbus ook nog een markering dat we hier liever geen reclameblaadjes ontvangen.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Dobbit 

Dobbit maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.