Kijk gratis en onbeperkt

Registreer

Designelementen voor je raam

Deel deze video op Facebook

Transciptie 

Man 1: Een belangrijk aspect bij de aanschaf van je ramen en deuren is uiteraard design. Aluminium is het populairst omwille van het designeffect, omdat je daarbij een vlakker resultaat krijgt. Maar er zijn nog een aantal generieke zaken waar je aan kunt denken bij je keuze. De afwatering, bijvoorbeeld. Hier zie je een raam waarbij geen afwateringskapjes zichtbaar zijn. Men noemt dat ‘verborgen afwatering’. Het alternatief is dat ze wel zichtbaar zijn. Functioneel is er geen verschil, want beide werken even goed. Het ziet er gewoon anders uit.

Iets anders dat het uitzicht van je buitenschrijnwerk sterk gaat bepalen, is de vleugeloverdekkende deur. Normaal gezien heb je een buitenkader, dat hier zichtbaar is, dan heb je een vleugelkader – dat zie je hier niet, omdat de vleugel overdekkend is – en dan pas heb je het paneel. Bij een andere deur van ons zie je die drie kaders wél: dus het buitenkader, het vleugelkader en het paneel. Maar bij een vleugeloverdekkende deur, wat een optie is, zie je het vleugelkader niet meer. De vleugel wordt verborgen door het paneel.

Binnen de roosters heb je twee types: een rooster dat boven op het kader komt, zoals hier bij de InvisiVent. Deze is niet zo zichtbaar in huis. Een alternatief daarvoor is een rooster tussen kader en glas, dus dat komt dan hier, maar dit is wel zichtbaarder in huis.

In dit geval kan je het rooster gewoon zo openklikken en heb je ventilatie. Klik je het toe, dan is er geen ventilatie meer.

VO: Andere designopties zijn verborgen scharnieren die aan de binnenkant van het raam verwerkt zitten, of – in het geval van donkere ramen - een thermix spacer, die niet alleen voor extra isolatie zorgt maar ook voor een naadloos uitziend geheel. Ben je een liefhebber van de klassieke steellook, dan kun je de dag van vandaag opteren voor aluminium ramen die staal imiteren, en zo blijven profiteren van de voordelen van aluminium. Tot slot zijn er nog esthetische details om aan te denken, zoals de raam- of deurkruk, die in verschillende varianten en kleuren bestaat.

Meer tips? Surf naar Raamwinkel.be

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Dobbit 

Dobbit maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.