Kijk gratis en onbeperkt

Registreer

Gat in plafond herstellen

De Tip - Ep. 12 - Gat in plafond herstellen
Een gat in je gipskarton plafond? Met deze handige tip los je het probleem in 1-2-3 op!

Transciptie 

Een gat in je gipskarton plafond? Met deze handige tip los je het probleem in 1-2-3 op.
Er zit een gat in dit plafond en dit willen we wegwerken.
Meet eerst op. Is het gat te grillig van vorm, maak het dan wat groter met je gatzaag

 


Maak een stuk gipskarton op maat van het gat. Zorg dat er een heel klein beetje speling is zodat je niet moet wringen om het stuk in de uitsparing te krijgen. Ofwel prepareer je het gipskarton met een steekzaag, of neem je er een gatzaag van de juiste diameter bij die je op je boormachine plaatst. Boor het stuk uit.
Het gipskarton is op maat en monteer je straks tegen wat resthout.
Straks moet je ook nog plamuren, om proper te werken kleef je nu al met schilderstape de delen af die je proper wil houden.
Bevestig een schroef in het resthout. Deze verwijder je nadien. De schroef dient louter als handvat om het blokje beter te kunnen vasthouden tijdens de montage.
Gebruik zoals steeds bij gipskarton gefosfateerde snelbouwschroeven, te herkennen aan de zwarte kleur. Deze schroeven roesten niet wanneer de zichtbare schroefkop wordt weggewerkt met plamuur.
Plaats ook een schroefkoppeling op de boormachine, daarmee ga je de schroef net voldoende verzinken zonder dat je doorheen de plaat schiet.
Plaats een schroef langs de ene kant, hou het blokje resthout in positie met je hand terwijl je schroeft. Herhaal nogmaals langs de andere kant. Daarna kan je de middelste schroef verwijderen.
Positioneer het stuk gipskarton waarmee je de uitsparing gaat opvullen. Hergebruik de gefosfateerde snelbouwschroef en monteer tegen het houten blokje.
De uitsparing is weggewerkt, tijd voor de afwerking. Werk de naden weg met een instantvuller. Haal er je plamuurmes bij, roer de specie wat, en breng aan. Duw eerst goed in de naden, waarna je het overtollige materiaal telkens zo glad mogelijk wegstrijkt met je plamuurmes. Terwijl het materiaal nog nat is, verwijder je al de schilderstape. Je kan nu het plamuur laten uitharden, waarna je het kan glad schuren.
Je ziet, een gat in het gipskartonnen plafond herstellen is helemaal niet moeilijk. Bedankt voor het kijken naar deze tip, en schrijf je zeker in op ons online magazine om nog meer handige klustips te ontdekken.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Dobbit 

Dobbit maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.