Waterzuiveringssysteem Hydraloop recycleert huishoudelijk afvalwater

Systeem van EcoPuur laat toe om water op duurzame en veilige manier te hergebruiken

Wereldwijd verspillen we jaarlijks 57.487.500 miljoen liter leidingwater. De Vlaming verbruikt gemiddeld 114 liter water per dag. Bovendien wordt drinkbaar water door de klimaatopwarming schaarser dan ooit. Er moet dus bewuster worden omgegaan met ons waterverbruik en er moet op zoek worden gegaan naar alternatieven om water op een duurzame en veilige manier te hergebruiken. Daarom heeft EcoPuur een gloednieuw waterrecyclagesysteem, Hydraloop, gelanceerd.
De Hydraloop vangt al het water op uit de douche, het bad en het spoelwater van de wasmachine en zuivert dit voor hergebruik voor toilet, wasmachine en tuin. Op die manier kan tot 85% van het grijze afvalwater gerecycleerd worden, wat per dag neerkomt op ongeveer 63 liter gerecycleerd water per persoon. Andere voordelen van het systeem zijn dat er geen drinkwater wordt verspild en dat de waterfactuur bijgevolg daalt.
Voor meer informatie over de Hydraloop kan u terecht op de website van Ecopuur.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Dobbit 

Dobbit maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.