Topman Saint-Gobain op Batibouw

Ontmoeting met Bart Tommelein

Op donderdag 16 februari 2017 bracht Pierre-André de Chalendar (uiterst links op de foto) een bezoek aan Batibouw. De Chalendar is CEO en voorzitter van de internationale Saint-Gobain Group, dat jaarlijks een totale omzet van ruim 40 miljard euro draait en dat in België actief is met maar liefst elf dochterondernemingen, waaronder Saint-Gobain Building Glass, Glassolutions, ISOVER, Gyproc en Weber. Op Batibouw had De Chalendar een positieve ontmoeting met Vlaams minister van Energie Bart Tommelein. Samen met verschillende bedrijven uit de bouwsector - waaronder een aantal dochterbedrijven van Saint-Gobain - heeft Vlaanderen het Renovatiepact opgezet. De centrale doelstelling is een substantiële verhoging van de renovatiegraad van het Vlaamse woningenbestand.
De Chalendar: "Energie-efficiëntie is een belangrijke drijfveer voor Saint-Gobain. Het verheugt ons te zien dat men in het Vlaams Gewest wat dat betreft op dezelfde lijn zit als wij. Hier gebeuren heel wat zaken die op Europees niveau als 'best practices' verspreid kunnen worden."
Bart Tommelein: "Het is belangrijk dat we in Vlaanderen het bestaande patrimonium energie-efficiënt renoveren. We zien dat veel mensen de stap niet zetten, omdat ze problemen hebben met het coördineren van de werken. Daarom voorzien we de burenpremie. Als tien mensen besluiten de werken gezamenlijk uit te voeren, kunnen ze een beroep doen op een coördinatiepremie voor diegene die hen begeleidt."

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Dobbit 

Dobbit maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.