Bijzonder zuinige koeling verovert de markt

Airconditioning
Wanneer maatregelen tegen oververhitting door een gebrek aan budget of door onwetendheid worden overgeslagen, of wanneer het klimaat met piektemperaturen tot boven de 40 °C roet in het eten gooit, is koeling nodig.

Een woning koelen kan al voor 1 euro per m² per jaar

Daar waar airconditioning vroeger nog als luxeproduct werd gezien, kijken weinigen vandaag nog vreemd op wanneer bewoners ervoor kiezen om hun woning te koelen. Residentiële airconditioning kent een ongeziene groei. Fabrikanten spreken niet van een groei van enkele procenten, sommigen hebben het over een verdubbeling in verkoop en meer. De grotere koelvraag wakkert echter de bezorgdheid aan dat de verwarmingsbesparing in goed geïsoleerde woningen wordt tenietgedaan door te koelen. Onterecht zo blijkt. Niet alleen is de koelvraag beperkter in tijd en benodigd vermogen, de toestellen om mee te koelen zijn ook bijzonder zuinig geworden. Een seizoen koelen kan je al voor 1 euro per m² per jaar.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Dobbit 

Dobbit maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.