Eerste inspiratiecentrum voor houtschakelbouw

Nieuw houtbouwsysteem geeft voorschrijvers en plaatsers meer vrijheid

Systimber komt met een nieuw proces om kleine of grote verbouwingen uit te voeren. Met het wereldwijd gepatenteerde houtschakelbouwprocédé kan men nu met massiefhout snel en eenvoudig tal van projecten uitvoeren. Systimber gaf alvast het goede voorbeeld met een Houtschakelbouw Inspiratiecentrum (HI-centrum) in De Pinte, waar op één perceel drie bouwwerken zijn opgetrokken: een nieuwbouwvilla, een tuinkantoor op palen en een gerenoveerde fermette.
Het procédé van Systimber is een nieuw systeem van massieve houtbouw, waarbij houten balken (8 cm dikke duobalken in Europees vurenhout) verticaal aan elkaar geschakeld worden met speciale ‘spacers’ die in de boringen van de balken aangebracht worden. Die afstandhouders houden de balken op vaste afstand van elkaar en zorgen tegelijkertijd voor een zettingsvoeg tussen de balken, om de natuurlijke bewegingen op te vangen. In die voeg worden twee EPDM-dichtingen verdoken aangebracht voor een luchtdichte ruimte. Zo kan snel een ruwbouw opgetrokken worden die zowel vormvast als luchtdicht is – wat met traditionele massiefbouw niet gegarandeerd kan worden. Daarnaast zorgt de manier van bouwen dat men draagkrachtige wand-, vloer- en dakplaten in onbeperkte afmetingen kan samenstellen.
Bovendien zorgt het geringe gewicht van het hout er ook voor dat het systeem gebruikt kan worden voor het aanbouwen, uitbreiden of renoveren van woningen.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Dobbit 

Dobbit maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.