Initiatief voor duurzaam en kwalitatief betonherstel

Activiteiten VISiv-traject moeten nodige kennis verspreiden

In juni 2018 startte het VISiv-traject ‘Nieuwe technologieën, producten en inzichten voor een duurzame herstelling van betonstructuren’ met de steun van het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (Vlaio). In dat tweejarig project werken de Vlaamse Confederatie Bouw (VCB), Netwerk Architecten Vlaanderen (NAV), het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor de Bouw (WTCB) en de Federatie van specialisten in betonherstelling, -bescherming en -versteviging (FEREB) collectief samen met als doel de vakkennis en de vaardigheden van de Belgische bedrijven (aannemers en architecten), actief in de sector van de betonherstellingen, te vergroten zodat een duurzaam en kwalitatief resultaat wordt verkregen.
Steeds meer betonnen constructies en gebouwen zijn immers toe aan een (dringende) herstelling. Een Europese studie toont echter aan dat die betonherstellingen, in meer dan de helft van de gevallen, reeds binnen de tien jaar falen. Nochtans is de nodige kennis beschikbaar voor een duurzaam resultaat. Om die kennis te verspreiden, zullen de verscheidene partners in het kader van het VISiv-traject een aantal activiteiten ontwikkelen, waaronder infosessies, werfbezoeken, technische documenten enz.
Meer informatie vindt u hierover op de website ‘Duurzaam betonherstel’.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Dobbit 

Dobbit maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.