Regardez gratuitement et illimité

Inscrivez-vous

La facilité d'une tondeuse robot

Partagez ce vidéo sur Facebook

Transcription 

Prévoyez-vous qu'une tondeuse robot va tondre votre pelouse? Découvrez dans ce conseil de jardin non seulement comment installer une tel appareil, mais aussi comment utiliser la tondeuse à distance.

Eerst en vooral baken je het gazonperceel af met een begrenzingsdraad rondomrond. Die vertelt de robotmaaier tot waar hij mag komen.

Met behulp van plastic haringen fixeer je de draad, telkens op een gelijke afstand van de terrastegel, boordsteen of bordergrens.

Kies ook een strategische plaats uit waar je het laadstation wilt hebben staan.

Voorzie een buitenbekabeling die voor de voeding zorgt van het platform. De draden komen terug naar het station. De draden die je fixeerde in het gazon, keren terug naar het platform waar je ze connecteert met behulp van een simpel klemmetje. Overtollige draad snij je af en dan hoef je de draad alleen nog maar in te pluggen.

Het platform zet je zélf ook vast met enkele grondschroeven.

En dan is de installatie zowat klaar voor gebruik. Alleen nog even de robotmaaier opladen, en dan kan de robotmaaier al het werk voor jou doen!

Goed, zo’n robotmaaier, waar staat dat nu eigenlijk voor? Wel, in de eerste plaats heb je natuurlijk de machine zelf, de meeste mensen geven het een naam, het is een lichtgewicht toestel dat heel gemakkelijk rond te dragen is en te plaatsen waar je maar wilt, dan is er het laadstation waar hij automatisch naar terugkeert na een uurtje maaien, dan gaat hij een uurtje opladen en dan gaat hij weer aan het werk. Hoe weet de robotmaaier nu tot waar hij mag gaan? Wel, dat is via deze draden: er loopt een zwakstroom door die een magnetisch veld creëert en daarvoor zit er hier onderaan een sensor, hij voelt dat magnetisch veldje en op het moment dat hij over de draad komt, gaat hij onmiddellijk rechtsomkeer maken. De eerste keer zal hij de grenzen van het perceel opzoeken, dat kan wel even duren, maar daarna weet hij precies hoe hij zigzag moet rijden om je gazon echt egaal mooi kort te maken. Dan is er de lus dus, de lus langs de grenzen van het perceel, maar je hebt ook deze draad hier, die komt van een afstand van twee meter recht naar het laadstation, dat is de terugkeerdraad. Van het moment dat hij die voelt, van het moment dat zijn batterij laag staat, gaat hij op zoek naar de terugkeerdraad. Als hij die voelt, komt hij in rechte lijn terug naar het laadstation en is het verhaal rond. Natuurlijk niet zonder het elektronisch systeem, dat dient om vanop afstand je maaier te kunnen bedienen.
La commande entre l'app sur mon smartphone et la tondeuse robot se fait via ce modem, c'est ici qu'intervient le signal wi-fi, mais le wi-fi - dans n'importe quelle maison - n'est jamais assez fort pour couvrir tout le gazon, c'est pourquoi cet amplificateur, ce gateway, est simplement branché ici et relié au modem. Et il s'assurera que la tondeuse robot fait exactement ce que vous voulez qu'elle fasse.
Oui, et avec ce système intelligent, non seulement vous allez pouvoir contrôler la tondeuse robot, mais vous allez automatiquement déterminer quand elle va conduire, combien de temps elle va conduire, etc. Mais vous pouvez aussi y raccorder tout votre système d'arrosage de jardin et l'utiliser à partir de votre canapé ou de votre lieu de vacances.

 

Vous pourrez lire l'intégralité de cet article après vous être enregistré

Répondre

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Bienvenue chez Dobbit 

Dobbit utilise des cookies pour optimiser et personnaliser votre expérience utilisateur. En utilisant ce site web, vous acceptez La gestion de confidentialité et des cookies.