naar top
Menu
Logo Print

Maak zelf een strobaalwoning (deel 2)

Zelf Gedaan, Goed Gedaan? - Ep. 4 - In een vorige aflevering van ‘Zelf Gedaan, Goed Gedaan?’ zagen we hoe Eddy Mockers met de opbouw van zijn strobaalwoning begon, die een bijna energieneutrale woonst moest worden. Een houtskeletbouw vormde de basis en werd nadien opgevuld met strobalen. In combinatie met isolatieplaten en een leemafwerking zouden die voor een aangenaam binnenklimaat zorgen. Aangezien Eddy aannemer is en al verschillende strobaalwoonsten bouwde voor klanten, ging hij voor zijn eigen woning zoveel mogelijk alleen aan de slag.Ondertussen zijn we een aantal maanden verder en ziet de woning er vanbuiten al helemaal anders uit. Ook binnen zijn de werken ferm opgeschoten.

Bekijk deel 1 hier.

Wil je jouw klusproject graag op Dobbit tv zien verschijnen? Stuur dan een video naar zelfgedaan@dobbit.be waarin je van A tot Z toont hoe je te werk bent gegaan en kom in de spotlights te staan in het programma 'Zelf Gedaan, Goed Gedaan?'.
Meer info.

BADKAMERBouwsystemenBUITENSCHRIJNWERKDakbedekkingsmaterialenDakwerkenDuurzaam BouwenENERGIEBESPARINGGEVELSInterieurbouwISOLATIELEEFRUIMTESNUTSVOORZIENINGENOppervlakteverwarmingPLEISTERENPleistersRUWBOUWWERKENSchilders & DecorateursSchouwen & HaardenVENTILATIEVERWARMINGVerwarming & KlimatisatieVLOERENWANDEN
Reacties
  • Bericht van Bernard op 18/06/2019:
    On surfe tranquillement sur la tendance bobo branchouille... A quand la valorisation de l'habitat troglodytique ?