naar top
Menu
Logo Print

Winterbedden

Mijn tuin - ep.9 - Georges profiteert van de laatste mooie herfstdagen om te gaan graven in zijn moestuin. We gaan winterbedden maken en de moestuin klaar maken voor het volgende seizoen.

Reacties
  • Bericht van jan beunen op 27/10/2018:
    Waarom blijven jullie het verkeerde voorbeeld geven... Je verstoort het bodemleven compleet, zuurstofrijke organismen steek je onderin en zuurstofarme organismen haal je aan de oppervlakte. De lichtkiemende onkruidzaden die onderin je bodem zitten haal je naar boven en geef je zo de kans om te ontspruiten en je belast onnodig de rug. Kijk eens op een site van ecologisch tuinieren en zie hoe simpel je een rijk bodemleven creëert zonder met zeer weinig inspanning. Bedek je groentetuin met een dikke laag van allerlei organisch materiaal; grasmaaisel, bladeren, halfverteerde compost en andere. Laat de bodemorganismen het werk doen en in het voorjaar heb je een mooie rulle en aangerijkte bodem, vol bodemleven en volledig onkruidvrij. Wat wil je nog meer??? En dit zonder rugpijn....
  • Bericht van Gau Dolores op 27/10/2018:
    Merci pour ces bons conseils que je vais suivre très sérieusement,car je fais un potager !
  • Bericht van Geert Vangheluwe op 29/10/2018:
    Ik sluit me 200% aan bij de reactie van Jan. Daarbovenop wil ik nog kritiek geven op het kacheltje waar Georges zijn hout in laat smeulen. Het is bewezen dat enkel een goede verbranding van volledig uitgedroogd materiaal nog enigszins de fijnstofuitstoot kan beperken. Alles wat smeult en zichtbaar rook uitstoot is en bron van fijnstof wat uiterst schadelijk is. Wat is er mis mee om gaten te maken met een schaar?