naar top
Menu
Logo Print

Dag van de Ambachten 2019

13e Dag van de Ambachten op 17 november 2019
magazine

Op zondag 17 november zetten talrijke erkende Belgische ambachtslieden gratis de deuren van hun atelier open voor de 13e Dag van de Ambachten. Overal in het land kan het grote publiek kennismaken met hun knowhow en passie. Je ontdekt er steeds meer gevarieerde, originele en zelfs ongeziene activiteiten.

Met de Dag van de Ambachten, georganiseerd sinds 2006, wil de FOD Economie, met de steun van de minister van Middenstand, Zelfstandigen en kmo’s, de knowhow en het talent van duizenden ambachtslieden die in België actief zijn, onder de aandacht brengen. Enkel de ambachtslieden die een wettelijke erkenning hebben gekregen van de Commissie Ambachtslieden van de FOD Economie kunnen zich inschrijven. Die erkenning bekrachtigt het authentieke karakter van de activiteit, het manuele aspect ervan en de knowhow van de ambachtsman/-vrouw. Ongeveer 1.300 Belgische ambachtslieden bezitten deze erkenning. Je herkent ze aan het logo “Erkend Ambacht”.

Laat je als bezoeker verrassen door de technieken, producten en tools van de ambachtslieden met een begeleid bezoek, een demonstratie of in sommige gevallen zelfs proeverijen. De bezoeken zijn gratis en op die manier kan je meer dan 50 verschillende activiteiten ontdekken.

“De "traditionele" ambachten - aardewerk, hout-, steen-, ijzerbewerking, keramiek, ... - zijn natuurlijk vertegenwoordigd. Maar we merken een opkomst van innoverende beroepen. Het evenement is dus bij elke editie vernieuwend, zowel qua diversiteit als originaliteit van de voorgestelde activiteiten”, aldus Chantal De Pauw , woordvoerster van de FOD Economie.

Alle informatie en de lijst met deelnemende ambachtslieden vind je op https://www.dagvandeambachten.be/.

DAG VAN DE AMBACHTEN

DAG VAN DE AMBACHTEN

RUE DE JAUSSE 109
5100 WIERDE
+3280012033
-