naar top
Menu
Logo Print

JOUW KLUS OP DOBBIT TV

Zelf gedaan, goed gedaan?

Wil je jouw klusproject graag op Dobbit tv zien verschijnen? Stuur dan een video naar zelfgedaan@dobbit.be waarin je van A tot Z toont hoe je te werk bent gegaan en kom in de spotlights te staan in het programma 'Zelf Gedaan, Goed Gedaan?'. Sta je al te springen, lees dan zeker eerst nog even de volgende tips voor je aan de slag gaat:

HOE MAAK JE DE VIDEO?

Zelf gedaan, goed gedaan?

- Een handcameraatje of een GoPro-camera kunnen goed van pas komen, maar je mag ook gerust een Smartphone gebruiken om te filmen (vergeet niet om die niet verticaal maar wel horizontaal te houden);

- Een statief gebruiken is een must als je jezelf filmt, anders vraag je beter iemand om een handje hulp;

- Monteer je je filmpje graag zelf, dan kan dat vrij eenvoudig met het gratis Windows-programma Movie Maker. Maar je mag ons ook gewoon de losse videobestandjes bezorgen (dan bewerken wij die achteraf nog tot één filmpje).

Opgelet: indien je de video zelf monteert, voeg dan geen muziek of tekst op beeld toe.

AANDACHTSPUNTEN BIJ HET FILMEN

Zelf gedaan, goed gedaan?

- Werk in een logische volgorde. Begin je aan een bepaald onderdeel, werk dat dan eerst af voor je verder gaat met iets anders;

- Breng duidelijk in beeld welke materialen en gereedschappen je gebruikt;

- Film iedere handeling van voldoende dichtbij, zodat kijkers het werkproces goed kunnen volgen;

- Vermijd te complexe handelingen als ze niet echt noodzakelijk zijn voor je klus;

- Pas op met bewegingen tijdens het filmen. Statische beelden zijn overzichtelijker en beter bruikbaar. Dus zelfs als iemand anders jou filmt, levert werken met een statiefje het beste resultaat op;

- Een presentatie doen of uitleg geven in beeld is niet nodig. Over het algemeen is de audiokwaliteit daarvan te slecht om bruikbaar te zijn.

HOE BEZORG JE ONS DE VIDEO(S) EN BIJHORENDE INFORMATIE?

Stuur een mailtje naar zelfgedaan@dobbit.be en beschrijf ons je klusproject. Vermeld daarbij ook welke stappen je gevolgd hebt, welke materialen en gereedschappen je gebruikt hebt en noteer ook de nodige afmetingen. Alle info is welkom!

Je video('s) zullen hoogstwaarschijnlijk te groot zijn om via e-mail te versturen, dus maak je beter gebruik van de gratis website www.wetransfer.com om ze te versturen. Je zult een bevestiging krijgen als we alles goed ontvangen hebben. We brengen je natuurlijk ook op de hoogte als je je klus op tv mag verwachten.

Bekijk hier de vorige afleveringen van 'Zelf gedaan, goed gedaan?'