naar top
Menu
Logo Print

VOCHTWEREND GIPSKARTON

 

Vochtwerende, geïmpregneerde of hydro-gipskartonplaten Vochtwerendzijn meestal groen van kleur en worden gebruikt in ruimtes waar tijdelijk een luchtvochtigheid boven de 75% kan zijn. De gipskern wordt minder vochtabsorberend gemaakt door toevoeging van siliconen. Voorts worden schimmelwerende producten toegevoegd om schimmels op de muren of plafonds te vermijden. Ook voegt de producent bacteriedodende middelen toe om de hygiëne in deze vochtige ruimtes op te vangen. Deze gipsplaten zijn vooral geschikt voor badkamers en keukens waar de luchtvochtigheid tijdelijk kan oplopen, bijvoorbeeld tijdens het koken of het douchen.

Voor extra vochtige ruimtes zoals sauna's of ruimtes met een zwembad erin, gebruik je het best cementvezelplaten.

Bij de installatie met metalen profielen is het wel aan te raden om de profielen te behandelen tegen corrosie of behandelde profielen te kopen. Bij een houten skelet gebruik je het best geïmpregneerd hout.

Een variant hierop is dampwerend gipskarton. Doordat dit aan één zijde met een dampwerende laag bekleed is, is dit heel nuttig voor plafonds op de bovenverdieping of voor de binnenafwerking van een zadeldak.

 

Groen
Type H
Toepassing: bij badkamers en vochtige ruimtes