naar top
Menu
Logo Print

KIES HET JUISTE TYPE GIPSKARTON

Gipskarton is tegenwoordig niet meer weg te denken bij het bouwen of verbouwen. Dit plaatmateriaal biedt een passende, budgetvriendelijke en gemakkelijke oplossing voor de binnenafwerking van woningen. De gebruiksmogelijkheden van gipsplaten zijn heel divers, maar de toepassing bepaalt uiteindelijk ook het soort plaat dat je nodig hebt.

 

DE VERSCHILLENDE TYPES GIPSKARTON OPGESOMDtypes

Gipskartonplaten bestaan uit een kern van onbrandbaar gips - dat zorgt voor de hardheid - en zijn langs beide zijden bekleed met sterk karton, dat meestal gerecycleerd is. Dit karton zorgt dan voor de stabiliteit van de platen. De maten van de platen zijn belangrijk (de breedte, de dikte en de lengte red.), net als de kanttypes, maar in welke ruimte je ze zal gebruiken, is minstens even doorslaggevend. Er bestaan daarom verschillende soorten gipskarton.

Lees het volledige artikel

 

HOE DE SOORT RAND DE AFWERKING BEINVLOEDTrand

Gipskartonplaten kunnen ook opgedeeld worden volgens de soorten randen, waarmee de platen zijn afgewerkt.

Lees het volledige artikel

 

HOE GATEN IN GIPSKARTON HERSTELLEN
gaten

Kleine gaatjes of schuurtjes in een muur zijn niet altijd zo opvallend, maar een gat in je gipskartonwand is wel wat anders. Ook hier bestaan gelukkig oplossingen voor. Welke methode je hanteert, hangt af van de vorm; met name of die regelmatig of onregelmatig is.

Lees het volledige artikel

 

11 TIPS OM TE WERKEN MET CEMENT EN GIPS
cement en gips

Naar aanloop van de wedstrijd voor beste stukadoor en plafonneerder van België - in het kader van WorldSkills - worden 12 jongeren intensief getraind door specialisten van Knauf Academy. Om de kneepjes van het vak onder de knie te krijgen, was ook Dobbit aanwezig tijdens deze training, en filterden we de volgende handige tips eruit.

Lees het volledige artikel

 

Knauf

PLAATS ZELF JE VOORZETWAND

Ben je van plan om voorzetwanden te plaatsen, maar je weet niet hoe eraan te beginnen? Knauf toont je hoe je dit stap voor stap aanpakt.

 Bekijk hier de oplossing van Knauf