naar top
Menu
Logo Print

IN 6 STAPPEN ZELF JE LAMINAAT LEGGEN

Laminaat is een populaire vloerbedekking en dat is niet verwonderlijk, want het bestaat in allerlei stijlen en is onderhoudsvriendelijker dan bijvoorbeeld parket. Hoewel er ook soorten zijn die je moet lijmen en die dus minder evident zijn om zelf te plaatsen, kan een doe-het-zelver wel gemakkelijk aan de slag met kliklaminaat. Lees hieronder hoe je je laminaatvloer van a tot z aanpakt.

1. JE LAMINAAT KIEZEN

kiezen

In een eerste (logische) stap ga je je laminaat kiezen. De panelen bestaan in allerlei stijlen, gaande van parket- tot natuursteenimitaties.

Lees het volledige artikel

2. JE ONDERGROND EGALISEREN

egaliseren

Voor je straks de ondervloer gaat plaatsen (waarop je laminaat komt), moet de ondergrond er zo effen en proper mogelijk bij liggen. In sommige gevallen is dit snel geklaard en is een goede stofzuigbeurt voldoende, in andere gevallen komt er wat meer bij kijken.

Lees het volledige artikel

3. ONDERVLOER PLAATSEN

ondervloer plaatsen

Je ondergrond ligt nu effen, maar een ondervloer moet nog de kleinere oneffenheden opvangen. Daarnaast zorgt deze ook voor geluidsdemping.

Lees het volledige artikel

4. LAMINAAT PLAATSEN

laminaat plaatsen

Wanneer de voorbereidingen achter de rug zijn, kun je je laminaat plaatsen. Het is wel aan te raden om de pakketten met panelen eerst 48 uur te laten acclimatiseren in de ruimte waar je ze zult leggen.

Lees het volledige artikel

5. MOEILIJKE ZONES

moielijke zones

Wanneer je laminaat plaatst, krijg je ongetwijfeld te maken met een paar moeilijkere zones. Toch hoeven die geen probleem te vormen, als je maar weet hoe je te werk moet gaan.

Lees het volledige artikel

6. AFWERKEN

afwerken

Eenmaal de vloer bedekt is met laminaat, kun je aan de afwerkingsfase beginnen: het plaatsen van de plinten tegen de muren en van overgangsprofielen aan de deuren.

Lees het volledige artikel