naar top
Menu
Logo Print

VLOERCOATING

Een garagevloer krijgt redelijk wat te verduren. Met een beschermende coating maak je een krasvaste toplaag die ook beter beschermt tegen vuil. Een coating aanbrengen is net als schilderwerk, en dus maak je dat je op een schone ondervloer kan starten zodat er een goede hechting is. Enkele tips.


Bekijk de video hier.

EEN PROPERE VLOER

Hoe krijg je de vloer proper? Verwijder alle loszittende delen. Ga ook aan de slag met wat detergent. Verdelen gaat makkelijk met een rugsproeier. Spoel na met proper water. Maak de ondergrond dan nog eens vetvrij. Gebruik een mix van azijn met water; op 1 liter water neem je 2 dl azijn, en laat 15 minuten inwerken. Gebruik nooit alkalische reinigingsmiddelen zoals bruine zeep, sodakristallen of ammoniak. Deze producten hebben een te hoge PH-waarde en hebben een negatieve invloed op het eindrresultaat. Spoel nogmaals grondig na, en laat de vloer een viertal dagen drogen, waarna je ruimte nog eens stofvrij maakt met een stofzuiger. Werk je op een nieuwe betonnen of chape vloer? Wacht dan een drietal maanden, zodat de ondergrond de tijd krijgt om goed uit te drogen.

COATING

Breng de coating aan, en pak eerst de randen aan met een platte kwast. Tape de muur af, want daar wil je geen coating zien uiteraard. De ruimte pak je verder aan met een verfrol op een telescopische steel. Verdeel de ruimte in visuele vlakken, en werk vak per vak af.

Om het product overal gelijkmatig te verspreiden, ga je te werk in een licht kruispatroon. De coating moet je eerst goed mengen. En je gaat te werk in een drietal lagen. Eerst met een voorstrijklaag, dat is een verdunde laag. De coating zal zo dieper in de ondergrond dringen, waardoor die minder zuigend wordt. Laat 24 uur drogen.

Daarna breng je nog eens twee onverdunde lagen aan. Telkens kruisling op de vorige laag. Een ideale werkingstemperatuur ligt tussen minimum 12 C° tot 20 C°. De finale laag laat je best een drietal dagen drogen vooraleer je er op kan lopen, maar wacht een week vooraleer je de auto binnenrijdt, of andere zware ballasten,op de vloer zet.

Vloercoating