naar top
Menu
Logo Print

SOORTEN RAMEN

Er zijn verschillende soorten ramen. Welke je kiest, is afhankelijk van wat je zelf kiest en welke voordelen jij belangrijk acht. Bekijk hier de voor- en nadelen van elke soort en kies welke voor jou de beste is.

PVC-RAMEN

PVC raam

Pvc-ramen zijn kunststof ramen en worden het meest gekozen. De voordelen van deze ramen zijn de lage prijs, de hoge isolatiewaarde en de lange levensduur. Pvc- ramen houden uw huis altijd op de perfecte temperatuur.

De ramen zijn geluiddicht en wind- en waterbestendig. Zo heb je geen last van weerschommelingen buitenshuis. Dankzij deze uitstekende isolatie bespaar je tot wel 20% op je energierekening. De ramen vragen weinig onderhoud: pvc is water-, vuil- en stofwerend.

Het materiaal zal niet snel barsten, scheuren of kromtrekken. Wat een lange levensduur garandeert. De ramen bieden ook veiligheid: het sterke materiaal zorgt ervoor dat je ramen inbraakwerend zijn, en houdt dus inbrekers op afstand. Daarnaast is de brandwerendheid hoog. Pvc is moeilijkontvlambaar en bovendien zelfdovend.

VOORDELEN

 • Lagere prijs
 • Hoge isolatiewaarde
 • Onderhoudsarm

NADELEN

 • Minder slanke profielen
 • Beperktere formaten
 • Standaardvormen

HOUTEN RAMEN

houten raam ramen

Houten ramen hebben een wat stjilvollere uitstraling. Ze ogen natuurlijk en sfeervol, en geven je een warm gevoel. Ook wat isolatie betreft, zijn houten ramen een voordeel. De hoge isolatiewaarde zorgt ervoor dat je het niet snel koud of te warm hebt in huis.

Hout zorgt ervoor dat de warmte beter wordt vastgehouden, waardoor je woonruimte sneller wordt verwarmd. Door deze uitstekende isolatie bespaar je tot wel 20% op je energierekening. Daarnaast is hout goed bestand tegen temperatuurverschillen, zodat je daar binnenshuis weinig van merkt. Met houten ramen kan je alle kanten op.

Kies uit verschillende soorten hout, zodat je de juiste keuze maakt voor je woning. Er zijn verschillende mogelijkheden in hardhout en zachthout. Hardhout is wat duurzamer, terwijl zachthout makkelijker te bewerken is.

Ben je je ramen beu? Wel, hout is gemakkelijk te schilderen, zodat je snel en gemakkelijk weer een nieuwe look hebt.
Bovendien zijn houten ramen duurzaam en dragen ze bij aan een goed milieu. Hardhout heeft een levensduur tot wel 75 jaar. Hout is een natuurlijk product en is goed recyclebaar.

VOORDELEN

 • Makkelijk te herstellen, herschilderen.
 • Heel wat vormen mogelijk
 • Natuurlijk karakter, authentieke uitstraling

NADELEN

 • Regelmatig onderhoud vereist
 • Minder inbraakveilig

ALUMINIUM RAMEN

aluminium raam

Aluminium ramen bieden enkele unieke voordelen en hebben een zeer moderne uitstraling. Aluminium ramen zijn ramen geproduceerd uit nieuw aluminium of gerecycled aluminium en garanderen stevige, maximaal geïsoleerde en onderhoudsvriendelijke ramen.

Ze zijn zeer onderhoudsvriendelijk: ze verkleuren niet door de zon, zijn roestvrij en zullen niet barsten of kromtrekken. Daarnaast kan je je ramen compleet naar je eigen wensen samenstellen. Zo zijn er aluminium ramen in honderden verschillende kleuren, zodat je altijd een raam vindt dat bij jouw stijl past. Aluminium is zeer stevig en dus zeer geschikt voor ramen met een grote oppervlakte.

Dankzij het sterke materiaal is aluminium ook inbraakveilig. Aluminium ramen zijn bovendien 100% water- en winddicht, en bieden een uitstekende isolatie, waardoor je tot wel 20% bespaart op je energiekosten. Daarnaast is aluminium erg geluidswerend, wat ten goede komt aan je wooncomfort. Kies je voor aluminium ramen, dan kies je milieubewust. Aluminium is namelijk 100% recyclebaar. Aluminium ramen zijn geproduceerd uit nieuw aluminium of gerecycleerd aluminium.

VOORDELEN

 • Onderhoudsarm
 • Goede geluidswering
 • Grotere formaten mogelijk

NADELEN

 • Hogere prijsklasse