naar top
Menu
Logo Print

HOE ZELF PLEISTEREN

Schilderen en behangen zijn klusjes die je als doe-het-zelver gemakkelijk aankunt, maar dat doe je natuurlijk nooit rechtstreeks op een ruwe muur. Ofwel moet je die eerst van gipskartonplaten voorzien, ofwel moet je de muur bepleisteren. Dat pleisteren vergt voorbereiding en verloopt in een aantal stappen die nodig zijn voor een goed resultaat.  Daarnaast tonen we ook nog hoe je cementpleister aanbrengt op een buitengevel, wat een ietwat andere aanpak vereist. Maar we beginnen bij het begin: het voorbereiden van onze binnenruimte op de pleisterwerken.

Moet je pleisterwerk herstellen? Lees dan hier verder.

ZELF PLEISTER AANMAKEN EN AANBRENGEN

afreien

Hoe bezet je een kale muur met gipspleister? Hoe maak je zelf die pleister aan? Welke voorbereidingen moet je allemaal treffen? We overlopen alles stap voor stap.

Lees het volledige artikel

WERKEN MET EEN RENOVATIEPLEISTER

afwerken

Terwijl standaardpleisters in een laagdikte van ongeveer 1 cm aangebracht worden, kan je herstellingen die een dikker laag eisen, toch in één keer uitpleisteren dankzij een speciaal renovatiepleister.

Lees het volledige artikel

EEN GEVELPLINT CEMENTEREN

vullen

Cementpleisters hebben een aantal andere eigenschappen en een andere verwerking. We kijken eens hoe je het het best aanpakt.

Lees het volledige artikel