naar top
Menu
Logo Print

HOE JE GEVELBEKLEDING KIEZEN

Je zit volop in de ruwbouwfase of je wil de gevel van je bestaande woning renoveren? Er zijn verschillende manieren waarop je de bekleding ervan kan aanpakken. We lijsten ze in dit artikel voor je op.

 

METALEN GEVELBEKLEDINGmetaal

Metalen gevelbekledingsmaterialen worden vooral bij indus­triële en commerciële gebouwen toegepast. Ook bij residen­tiële bouwprojecten zijn de mogelijkheden quasi onbeperkt. We bespreken hierna een aantal metalen die als gevel­bekleding wereldwijd toepassing vinden.

Lees het volledige artikel

 

GEVELPLATENplaten

Jaarlijks wordt in België tot 1 miljoen vierkante meter gevelplaten voor gevelbekleding geplaatst. Een belangrijk percentage hiervan wordt gebruikt voor de bekleding van gevels in de woning- en appartementsbouw.

Lees het volledige artikel

 

ISOLATIE MET CREPI OF STEENSTRIPSisolatie

In België zijn we sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw gewoon om met een spouwmuur te werken. Hoewel dit een correcte techniek met heel wat voordelen is, bestaan er ook oplossingen waarbij er met één enkele volle, geïsoleerde muur gewerkt wordt. Meer en meer mensen die een woning renoveren, kiezen dan ook voor een gevelisolatie, afgewerkt met sierpleister of crepi, of met steenstrips.

Lees het volledige artikel

 

NATUURSTEENnatuursteen

De charme van natuursteen als duurzame gevelbekleding bestaat in de uniciteit van elk paneel. Het spelen met afwerkingen, tinten en formaten maakt een gevel nog aparter.

Lees het volledige artikel

 

OP ZOEK NAAR GEVELBEKLEDING?

  • COECK BETONFABRIEK
  • RENSON VENTILATION
  • STEENSTRIPWINKEL.BE
  • STO
  • VELUX