naar top
Menu
Logo Print
18/04/2019 - PASCAL VANDENBERGHE

VERF EN COATING

Niet enkel een nieuwe vloerbedekking kan je woning een volledig nieuwe look geven. Ook met verf of een coating kan je je vloer gaan renoveren.

SOORTEN
PLAATSING
ONDERHOUD

SOORTEN

verf

Er bestaan verschillende vloerverven waarmee je verschillende vloerbedekkingen een nieuwe look kan geven. Ze zijn eenvoudig aan te brengen, goedkoop en je kan ze in alle kleuren van de regenboog vinden. Maar dit is bij sommige vloerbedekkingen, vooral bij de kunststoffen vloeren, slechts een tijdelijke oplossing, aangezien verf minder slijtvast is.

Daarnaast is het goed opletten, want soms kan het goedkoper zijn om gewoon een nieuwe vloer te leggen.

Lees hier meer over verf en het nodige verfgereedschap.

PLAATSING

Bij verven zie je de oorspronkelijke ondergrond nog steeds, dus moet je vloer in een relatief goede staat zijn. Hierbij is het nog meer van belang dat je start met een propere en volledige vlakke ondergrond.

Ook bij het plaatsen van een speciale coating is dit van belang. In beide gevallen moet de vloer ontvet worden en voorzien van een geschikte primer om een optimaal en blijvend resultaat te verzekeren.

Zoals steeds zorg je ook voor een stof- en vetvrije ondergrond. Wanneer je verft, moet je er ook voor zorgen dat je plinten en ander vaststaand tuig niet meeverft. Plak dus eerst overal waar nodig genoeg schilderstape.

ONDERHOUD

verf

Bij het onderhoud van een geverfde vloer is het belangrijk dat je geen detergenten gebruikt, want die zullen gegarandeerd sporen nalaten, ook al heb je het nog afgewerkt met een speciale coating moet je hier toch aandacht voor hebben. Chemische middelen kunnen de beschermende laag immers afbreken.

Je maakt bij het dweilen of om een vlek weg te krijgen je doek/dweil ook nooit té nat, ga meer voor 'vochtig'. Om stof weg te krijgen, volstaat het uiteraard gewoon om even te vegen of de stofzuiger boven te halen.