naar top
Menu
Logo Print

ZO VORM JE EEN KAMER OM TOT BUREAU

Zij het omdat de kinderen volwassen geworden zijn en het huis verlaten, doordat die fitnessruimte nu toch niet zo vaak gebruikt werd als je had gedacht of omdat je er na lange tijd eens in geslaagd bent de rommelkamer te ontruimen - soms sta je met een lege kamer over die je goed zou willen benutten. Waarom er dan geen bureau van maken? Lees hieronder verder om te weten te komen hoe je dat zelf aanpakt.

WANDEN OPFRISSEN

Wanden bureau opfrissen

Wie zegt dat een bureau er per se grijs en saai uit hoort te zien? Verschillende verf- en behangopties brengen leven in deze ruimte. Met wanddecoratie breng je nog een persoonlijke toets aan.

VIDEO ► Hoe zelf schilderen met krijtverf

VIDEO ► Hoe schilder je een accentmuur

NIEUWE VLOER LEGGEN

Nieuwe bureauvloer leggen

Zeker als de oude vloer beschadigd is, begint je renovatie bij het leggen van een nieuwe vloer. Welke vloeren het meest geschikt zijn voor een bureau en hoe je ze zelf plaatst, lees je hier.

VIDEO ► Hoe zelf je laminaat plaatsen

VIDEO ► Hoe zelf tegels plaatsen van a tot z

BUREAUMEUBELS MAKEN

Bureaumeubel maken

Wie liever zelf een meubel ineen klust, kan ofwel een volledig nieuw bureau bouwen, ofwel een oud bureau renoveren tot een modern meubelstuk.

VIDEO ► Zo bouw je een bureau op schragen

VIDEO ► Zo maak je een bureau met zwevend bovenblad

VIDEO ► Zo renoveer je een oud bureau

BUREAUVERLICHTING VOORZIEN

Bureauverlichting voorzien

Een goede verlichting is in een bureau van bijzonder belang; je werkoppervlak moet uiteraard voldoende verlicht zijn, maar tegelijkertijd mag het licht je ogen niet te veel vermoeien.

VIDEO ► Zo maak je een bureaulamp met kapstokken

VIDEO ► Zo maak je een staande lamp

BUREAU-OPBERGRUIMTE VOORZIEN

Bureau-opbergruimte voorzien

Tips om de meeste opbergruimte uit je bureau te halen, vind je hier. Ook lees je hoe je een zwevende legplank en een bibliotheekkast op maat bouwt.

VIDEO ► Zo maak je een bibliotheekkast

VIDEO ► Zo installeer je een zwevende legplank