naar top
Menu
Logo Print
13/09/2018 - SOETKIN DE VREESE

VLOER- EN WANDBEKLEDING KIEZEN VOOR JE EETKAMER

Voor je met de inrichting begint, moet je kijken naar de ruimte waarin je eetkamer zal komen. Is het een grote of kleine ruimte? Maakt ze onderdeel uit van de woonkamer of keuken? Zijn er obstakels waarmee je moet werken? En hoe zit het met de lichtinval? Afhankelijk van deze elementen kan je dan de inrichting gaan bepalen en die inrichting begint met de vloer- en wandbekleding.

VLOERBEKLEDING

vloerbekleding eetkamer

  • Het is beter om in lijn te liggen met de andere kamers in je woning en daarom zullen de meesten kiezen om de vloer te laten meegaan met de keuken of woonkamer. Dat maakt de keuze dus makkelijk.
  • Wel is het belangrijk om te gaan zoeken naar een onderhoudsvriendelijke vloer want in een eetkamer is een ongelukje met spaghettisaus of rode wijn nooit veraf.
  • Kies beter voor een lichte vloer in een kleine eetkamer zodat het licht in de ruimte weerkaatst wordt.
  • Een licht tapijt onder de tafel kan ook helpen om een donkere vloer te maskeren.
  • In een grote ruimte kan een tapijt dan weer wat warmte en comfort brengen.
  • Wanneer je eetkamer onderdeel uitmaakt van een andere kamer, kan een tapijt helpen om de ruimte op te delen en een eetgedeelte af te bakenen.

Heb je een oude vloer die moet gerenoveerd worden? Lees dan zeker dit artikel over hoe je je vloer kan renoveren.

WANDBEKLEDING

eetkamer

  • Ook bij de wanden kan je kiezen om mee te gaan met het kleurenpalet van de rest van je woning.
  • Bij een kleine ruimte of een ruimte met weinig licht kies je best opnieuw voor lichte kleuren die in lijn liggen met de kleur van je vloer. Door in éénzelfde kleur te werken doe je de ruimte groter lijken.
  • Een andere manier om je ruimte optisch te vergroten is door met spiegels en metaal te gaan werken in je wanddecoratie en meubilair.
eetkamer

Voor durvers: Toch kan een eetkamer vaak ook een ruimte zijn waar je wat gedurfder mag zijn. Waar de woonkamer meestal rust en gezelligheid moet uitstralen en er in de keuken te weinig ruimte op de muur vrij is, is het in de eetkamer mogelijk om een stijl neer te zetten en met een accentmuur een echte eyecatcher te creëren.

Hier kan je alvast wat inspiratie vinden. Uiteraard kies je dan best een kleurenpalet dat goed bij de andere kleuren van de kamer en de woning past. Voor wie een accentmuur een stap te ver is, kan ook een schilderij de ruimte van een opvallend accent voorzien.

Wie zelf aan de slag gaat, kan hier alvast vinden hoe je je muur moet voorbereiden en bekijk in dat geval ook zeker dit artikel over wat je nodig hebt om te schilderen.

Een volgende stap in het inrichten van je eetkamer is het kiezen van de juiste verlichting.