naar top
Menu
Logo Print
12/09/2018 - SOETKIN DE VREESE

JE EETKAMER INRICHTEN

In een woning kan een eetkamer - of liever een eettafel, want in veel woningen is dit niet langer een aparte kamer – niet ontbreken. De inrichting van deze plaats kan dus cruciaal zijn om de juiste sfeer en stijl in je woning te creëren. Bij velen is het het toonbeeld van de eigen smaak, maar ook comfort moet centraal staan want je vertoeft bij een etentje vaak uren rond de tafel. Daarnaast staat deze kamer meestal in verbinding met de keuken of de woonruimte, of maakt ze er onderdeel van uit. De eetkamer moet dan ook in lijn liggen met deze kamers om je woning de nodige uitstraling te geven. Om je op weg te helpen zetten wij even op een rij waar je moet aan denken en verzamelen we ook enkele leuke ideeën om deze kamer mee te vullen.

KIES DE JUISTE VLOER- EN WANDBEKLEDING

eetkamer vloer

Voor je met de inrichting begint moet je kijken naar de ruimte waarin je eetkamer zal komen. Afhankelijk van deze elementen kan je dan de inrichting gaan bepalen en die inrichting begint met de vloer- en wandbekleding.

VIDEO ► Hoe creatief zijn met wandbekleding

KIES DE JUISTE VERLICHTING

eetkamer verlichting

Voor je eetkamer heb je een ruime keuze aan verlichting, van spots tot heuse kroonluchters. Maar waar moet je op letten?

KIES DE JUISTE MEUBELS EN DECORATIE

eetkamer meubilair decoratie

Uiteraard bepalen kleuren en verlichting veel maar de bepalende factor in je eetkamer is toch wel het meubilair. We overlopen enkele mogelijkheden.

VIDEO ► Hoe zelf een bijzetkast maken        Download het bouwplan

VIDEO ► Hoe zelf een wijnkast maken          Download het bouwplan

VIDEO ► Hoe zelf een flessenhouder makenDownload het bouwplan

GA VOOR DE JUISTE INRICHTING

  • ANBEL
  • BILLIET-VANLAERE
  • BOWLS & DISHES
  • LA CUCINA IMPORT BENELUX
  • MAKRO CASH & CARRY BELGIUM
  • VAN DER VENNET