naar top
Menu
Logo Print

GIETVLOEREN ONDERHOUDEN

Soorten gietvloeren

Er bestaan veel verschillende variaties in gietvloeren, maar ze zijn in een aantal soorten in te delen:

epoxy

• Epoxy gietvloeren: vooral een industriële toepassing. Hij is hierdoor goedkoper, maar vatbaarder voor scheuren en kan verkleuren door het zonlicht. 

PU gietvloer

Polyurethaan gietvloeren: elastischer en daarom beter geschikt voor de particuliere woning omdat die minder snel gaat scheuren. Bovendien is deze ook krasbestendig.

cement

Cementgebonden gietvloeren: evenaren het effect van gepolierd beton. Hij vereist wel nog een afwerkingslaag in epoxy, lak of wax om ze waterdicht te maken.

troffelvloer

Troffelvloeren: een mengeling van zand en epoxy of polyurethaan. Deze gietvloer is iets ruwer, maar erg sterk en slijtvast. Een gietvloer onderhouden is niet moeilijk. Ze is naadloos en waterdicht, dus is ze hygiënischer den een klassieke vloerbekleding met voegen omdat het vuil zich daar niet kan in vastzetten.

Onderhoud

Stofzuigen

gietvloer

Een gietvloer onderhouden is niet moeilijk. Hij is naadloos en waterdicht, dus is hij hygiënischer dan een klassieke vloerbekleding met voegen omdat het vuil zich daar niet kan in vastzetten. Een gietvloer kun je zonder problemen dagelijks stofzuigen

Reinigen

gietvloer

Daarnaast kun je ze ook gemakkelijk dweilen met lauw water. Vermijd heet water en detergent omdat dit enkele dagen zichtbaar kan blijven op de vloer. Je kunt hiervoor ook een vochtige microvezeldoek gebruiken. Er bestaan uiteraard ook speciale gietvloerreinigers en onderhoudskits. Wil je deze speciale reiniger gebruiken, doe dit ongeveer om de drie maanden

BEHANDEL ZELF JE VLOERonderhoudsproducten

Gebruik de code “DOBBIT229" in en krijg gratis verzending bij bestelling van 2 stuks.
Bij 3 stuks of meer ontvang je:
• een vouwmeter
• een microvezeldoek

BESTEL  HIER JE ONDERHOUDSPRODUCTEN