naar top
Menu
Logo Print

COMPOSIETVLOEREN ONDERHOUDEN

LAMINAAT

Opbouw

lagen

Laminaat is een composiet plaatmateriaal dat uit verschillende lagen is opgebouwd:

• De eerste laag is een kunststof onderlaag en bestaat uit melamine.
• De tweede laag is de drager. Hiervoor wordt meestal High-Density      Fibreboard gebruikt.
• De derde laag is een laagje bedrukt papier, dat meestal bedrukt is met een houtstructuur.
• Daarop komt de kunststof toplaag, meestal melamine versterkt met korund ofwel aluminiumoxide.

Onderhoud

Borstelen

vegen

Veeg op regelmatige basis je vloer. Zo vermijd je dat het vuil krassen veroorzaakt. Gebruik hiervoor enkel een bezem of een stofzuiger met speciale zachte borstels. 

Reinigen

reinigen

Reinig minstens één keer per maand. Vul een emmer warm water. Meng het eventueel met een mild reinigingsmiddel. Gebruik echter nooit bleekwater.

Het is belangrijk dat er geen plassen water op de vloer blijven. Wring daarom je spons of doek goed uit. Daarna droog je de vloer met een microvezeldoek, dat heeft een groot vocht- en vuilabsorberend vermogen, ideaal voor laminaat! 

PVC

Kenmerken

pvc types

Er bestaan tal van alternatieven op laminaat en parket. Ook al hadden deze verschillende vloerbedekkingen niet altijd de beste reputatie. Ondertussen zijn ze enorm geëvolueerd en zijn ze zelfs in verschillende vormen, kleuren en motieven verkrijgbaar. De vloerbedekking die het dichtst in de buurt komt van parket of laminaat is pvc, ook wel gekend als vinyl. Daarin zijn er twee soorten:

Heterogeen pvc
Dit type is opgebouwd uit verschillende lagen, waaronder een printlaag met een motief of tekening bestaat in rollen, tegels of panelen.

Homogeen pvc:
Dit type heeft één structuur en dus ook één homogene kleur. Daardoor is dat soort pvc steviger en slijtvaster, maar beperkter in variaties dan heterogeen pvc. Ook homogeen pvc bestaat in rollen, tegels en panelen. 

Onderhoud

Afstoffen

stofzuiger

Pvc heeft een gladde structuur en is dus heel gemakkelijk te onderhouden. Ligt er stof op de pvc-vloer, dan kun je deze gewoon verwijderen met een stofzuiger.

Reinigen

reinigen

Als je de vloer volledig wil reinigen, neem je een emmer water (niet te warm). Voeg hier geen onderhoudsproducten aan toe, zoals chloor of allesreiniger. deze beschadigen de pvc.

Wil je echt je pvc vloer schoonmaken met een onderhoudsproduct? Kies er dan één die speciaal gemaakt is voor deze vloerbedekking. Maar in de meeste gevallen is een natte dweil of een microvezeldoek al voldoende om de pvc vloer volledig te reinigen.

BEHANDEL ZELF JE VLOERonderhoudsproducten

Gebruik de code “DOBBIT229" in en krijg gratis verzending bij bestelling van 2 stuks.
Bij 3 stuks of meer ontvang je:
• een vouwmeter
• een microvezeldoek

BESTEL  HIER JE ONDERHOUDSPRODUCTEN