naar top
Menu
Logo Print
16/04/2019 - PASCAL VANDENBERGHE

KIES DE JUISTE TRAP

Een trap in huis hebben is zodanig evident dat we er vrijwel nooit bij stilstaan. Het is niet alleen een van de onderdelen die het meest wordt belopen, vaak is het ook het eerste wat je ziet wanneer je ergens binnenstapt. Wanneer je een trap kiest voor je woning is het dus belangrijk om, zowel op praktisch als op esthetisch vlak, enkele zaken indachtig te houden: Welk type trap past het best bij jouw woning? Welk materiaal heb je voor ogen? Hoeveel onderhoud vergt de trap? … Allemaal vragen waarbij wij je kunnen helpen.

Deel dit artikel op Facebook

HET ABC VAN DE TRAP

abc van de trap

Bordes, stootbord, trapboom, ... Het zijn geen alledaagse termen. Wij sommen enkele courante key-elementen van de trap voor je op.

KIES HET JUISTE TYPE TRAP

type trap

Trappen zijn er in verschillende vormen. Welke soort je kiest hangt af van de haalbaarheid in functie van je interieur, de prijs en uiteraard jouw persoonlijke voorkeur. 

KIES HET JUISTE MATERIAAL VOOR JE TRAP

betonnen trap

Er bestaan verschillende keuzes voor het materiaal van je trap. De oefening bestaat erin een juiste afweging te maken tussen de voor- en nadelen van de verschillende materialen.

VIDEO ► Hoe een trap gieten in beton

AFWERKING EN RENOVATIE

afwerken en renoveren

Wanneer je je trap wil afwerken, hij toe is aan een opknapbeurt, of als je vindt dat het tijd is voor een nieuwe look, kan je ook verschillende kanten uit.  

 VIDEO ► Hoe zelf je trap renoveren  

AANDACHTSPUNTEN BIJ DE PLAATSING VAN EEN TRAP

trap plaatsen

Een trap renoveren kan je zelf, maar de plaatsing laat je best aan een vakman over. Lees hier hoe dat in zijn werk gaat.

VIDEO ► Hoe een trap plaatsen

ZELF AAN DE SLAG MET JE TRAP?

  • INOXCENTER
  • INTEC NEDERLAND
  • METALIKA VANHORENBEECK
  • NEW STEP
  • RENOBLAST
  • TRAP2
  • UPSTAIRS